Blog van de voorzitter: 'Het wordt tijd voor een CEO met een communicatieachtergrond'

Blog van de voorzitter: 'Het wordt tijd voor een CEO met een communicatieachtergrond'

25 juli 2018 - by Wieneke Buurman - 1 comment

wieneke705x220.jpg

Want waar blijven ze, die communicatievrouwen en -mannen die vanuit de top hun organisatie door roerige tijden loodsen? Die actief werken aan de reputatie van hun organisatie, meewegen bij het vormgeven van hun strategie en beslissingen nemen?

Uit onderzoek blijkt dat topmensen reputatieschade op de eerste plaats zetten van organisatierisico’s. Een goede reputatie komt te voet en gaat te paard; zorgvuldig en consequent daaraan werken, in constante dialoog met de omgeving, is van levensbelang voor organisaties. Onze samenleving wordt steeds transparanter. Grenzen tussen organisaties en hun omgeving vervagen steeds meer. Waar blijft de CEO die met kennis en kunde stuurt op de positionering van de organisatie in de omgeving en zo een goede uitgangspositie creëert voor commerciële en financiële activiteiten? En die begrijpt dat ook persoonlijke profilering daar wezenlijk aan bijdraagt?

Er zijn organisaties voor wie de situatie rijp is om dat eens te proberen. Die door onhandig opereren flinke deuken in hun reputatie hebben opgelopen. En die een topmens die zelf gericht stuurt op publieke opinie goed kunnen gebruiken. Eneco, misschien een idee voor jullie? Of voor ABN Amro, als Kees Dijkhuizen ermee ophoudt? Bijvoorbeeld ING, is jullie reputatie al hersteld van de klap na het gedoe over het salaris van Ralph Hamers? Het zou mooi zijn als er eens het lef getoond zou worden om buiten de geijkte boardrooms te kijken bij het vinden van nieuwe topmensen.

Share this post!

Comments

  1. Jenny Le LargeJenny Le Large Wrote on 2 augustus 2018 om 16:30:55

    Beste Wieneke,

    Jammer dat ook nu weer Logeion managementbanen ´claimt´ voor mensen met een communicatieachtergrond. Hoe goed en leuk dit klinkt, het krijgt geen gehoor. Het bedrijfsleven, management zoekt mensen met een inhoudelijke achtergrond, zoals bestuurskunde, economisch, zelfs ervaring met juridische cases. Communicatie of de beoefenaren ervan, is niet leidend, maar dragend. Natuurlijk is het ´handig´ als een manager kennis heeft van communicatie, maar dat is niet meer dan alleen een pre.
    We weten inmiddels dat er steeds meer ´gemeten´wordt op competenties, vaardigheden etc. En dan niet alleen op gebied van communicatie zoals CommTop dit nu in het verlengde van EQF/NLQF doet, maar dat dit momenteel ook gebeurt bij managementfuncties, functies voor economen. Ik weet zelfs dat voor de meest ingewikkelde IT / managementfuncties gezocht wordt onder Natuurkundigen.

    Probeer Logeion hiermee niet naar een ongeloofwaardige hoek te brengen. Maar probeer de expertise aan te tonen.

Leave a comment!

Italic en bold

*Dit is italic*, en _dit ook_.
**Dit is bold**, en __dit ook__.

Links

Dit is een link naar [Procurios](http://www.procurios.nl).

Lijsten

Een lijst met bullets kan worden gemaakt met:
- Min-tekens,
+ Plus-tekens,
* Of een asterisk.

Een genummerde lijst kan worden gemaakt met:
1. Lijst-item nummer 1.
2. Lijst-item nummer 2.

Quote

Onderstaande tekst vormt een quote:
> Dit is de eerste regel.
> Dit is de tweede regel.

Code

Er kan een blok met code worden geplaatst. Door voor de tekst vier spaties te plaatsen, ontstaat een code-block.