Prikkels - Een rondje langs de velden

Prikkels - Een rondje langs de velden

16 mei 2018 - door André Manning - 0 reacties

Andre Manning blog.jpg

Als fervent sportliefhebber ben ik opgegroeid met Langs de Lijn, het radioprogramma dat vorig jaar vijftig jaar bestond. In mijn jeugd gepresenteerd door Willem Ruis en Koos Postema en tegenwoordig door onder anderen Henry Schut en Hugo Borst. Maar wat heeft dat nou te maken met een Logeion-blog, hoor ik mensen al denken. Nou, een van mijn favoriete onderdelen van Langs de Lijn is het ‘rondje langs de velden’: een snelle update van de belangrijkste sportactiviteiten van die dag. En daar is het mij ook even om te doen.

Nog een paar weken en dan hoop ik natuurlijk veel van jullie op C-DAY18 in Nieuwegein te zien. Ook dit jaar weer een mooi programma waar we als vereniging trots op mogen zijn. Met internationale sprekers, die ons een spiegel voorhouden en op de hoogte brengen van internationale communicatietrends. Met de verkiezing van de Communicatieman/vrouw van het Jaar en het CommunicatieTalent van het Jaar (hebben jullie al gekeken wie de genomineerden zijn?). En met twintig fasterclasses over interessante en actuele communicatie-onderwerpen. Het aantal aanmeldingen gaat inmiddels richting de 400!

Eerder dit jaar hebben we aangekondigd dat Logeion en Cascadis samengaan. Per 1 juli is het dan officieel en gaan 570 Cascadis-leden over naar Logeion. We zijn dan een vereniging met meer dan 4.000 leden. Tot die tijd moeten we nog wel wat werk verzetten maar alle voorbereidingen gaan voorspoedig.

Inmiddels zijn we ook druk bezig met de programmering voor de tweede helft van het jaar en dat ziet er veelbelovend uit. We bieden veel interessante programmabijeenkomsten onder het motto ‘een leven lang leren’, waar vorig jaar bijna vijfduizend communicatieprofessionals zich voor aanmeldden. Daarnaast gaan we de komende maanden gebruiken om onze positionering en onze communicatiekanalen verder te professionaliseren. Onze ambitie is om de autoriteit in het vak te worden en dan moet je daarin blijven investeren. En dat gaan we doen.

En dan tenslotte iets over de Beroepsniveauprofielen (BNP); een van de kroonjuwelen van ons vak en van Logeion. En ik ben me er van bewust dat deze bewering reacties op LinkedIn en Twitter uit gaat lokken, maar ik ben voorbereid. Een aantal jaren geleden hebben we veel energie gestoken in het ontwikkelen van het BNP-model. Helaas hebben we er niet dezelfde energie ingestoken om deze in de praktijk te gaan brengen. Maar dat gaat veranderen en gaan we de BNP - als ware het Sneeuwwitje, wakker kussen.

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie

Italic en bold

*Dit is italic*, en _dit ook_.
**Dit is bold**, en __dit ook__.

Links

Dit is een link naar [Procurios](http://www.procurios.nl).

Lijsten

Een lijst met bullets kan worden gemaakt met:
- Min-tekens,
+ Plus-tekens,
* Of een asterisk.

Een genummerde lijst kan worden gemaakt met:
1. Lijst-item nummer 1.
2. Lijst-item nummer 2.

Quote

Onderstaande tekst vormt een quote:
> Dit is de eerste regel.
> Dit is de tweede regel.

Code

Er kan een blok met code worden geplaatst. Door voor de tekst vier spaties te plaatsen, ontstaat een code-block.