Prikkels - Een lach en een traan

Prikkels - Een lach en een traan

23 november 2017 - by André Manning - 0 comments

Andre Manning blog.jpg

Gisteravond hebben we officieel afscheid genomen van Noelle Aarts, die als bijzonder hoogleraar Strategische Communicatie bijna tien jaar de Logeion-leerstoel heeft vervuld. En wat een mooi afscheid, bij Noelle thuis in Ubbergen. We hebben gelachen om de anekdotes van de mensen die haar destijds aangenomen hebben. Maar natuurlijk ook af en toe een traantje, dat hoort nou eenmaal bij een afscheid.

Samen met een aantal leden hebben we gisteravond nog eens uitgebreid stilgestaan bij Noelle’s inspanningen om ons vak verder te helpen en de relatie tussen de communicatiewetenschap en praktijk verder te verbeteren. Een boeiende relatie die volop in ontwikkeling is. Een relatie die voor beide partijen van enorm belang is. De communicatiewetenschap als aanjager van nieuwe inzichten en discussies. En de praktijk als spiegel voor de wetenschap, om bijvoorbeeld te laten zien wat de relevantie is van deze nieuwe inzichten in de praktijk. Die kruisbestuiving moeten we koesteren, daar worden we allemaal beter van.

Noelle heeft het vak en onze vereniging veel gegeven, in columns, in haar reguliere, gastcolleges en als spil van ons Centrum van Strategische Communicatie. En wij hebben Noelle iets terug gegeven; een platform, een netwerk om ons vak verder te ontwikkelen. Wat mij betreft had ze dat nog veel langer mogen doen.

Afscheid nemen is zwaar, maar we moeten het ook niet overdrijven. Gelukkig blijft Noelle aan Logeion verbonden en kunnen we altijd een beroep op haar blijven doen. En dat hebben we maar direct vastgelegd. Op 29 maart 2018 geeft ze een officieel afscheidscollege in Amsterdam. Ik weet zeker dat ze opnieuw een volle zaal gaat trekken. En dat ze ons zal inspireren met verrassende, nieuwe inzichten. Ik kijk er nu al naar uit.

Share this post!

Comments

Leave a comment!

Italic en bold

*Dit is italic*, en _dit ook_.
**Dit is bold**, en __dit ook__.

Links

Dit is een link naar [Procurios](http://www.procurios.nl).

Lijsten

Een lijst met bullets kan worden gemaakt met:
- Min-tekens,
+ Plus-tekens,
* Of een asterisk.

Een genummerde lijst kan worden gemaakt met:
1. Lijst-item nummer 1.
2. Lijst-item nummer 2.

Quote

Onderstaande tekst vormt een quote:
> Dit is de eerste regel.
> Dit is de tweede regel.

Code

Er kan een blok met code worden geplaatst. Door voor de tekst vier spaties te plaatsen, ontstaat een code-block.