Terugblik op Enter-the-firm in het Reinier de Graaf ziekenhuis

Terugblik op Enter-the-firm in het Reinier de Graaf ziekenhuis

1 november 2017 - by Eveline Waterreus - 2 comments

Eft_ReinierdeGraaf_705x220.jpg

Samen met 80 Logeion-leden waren wij gisteren te gast bij Reinier de Graaf Groep in Delft. Tijdens deze inspirerende bijeenkomst hebben een aantal hoofdrolspelers alles verteld over de nieuwe strategische koers en hoe deze tot stand gekomen is. Afgelopen april presenteerde het ziekenhuis haar nieuwe strategische koers, waarbij storytelling gedurende het project, maar ook nu een grote rol speelt in hun communicatiestrategie. “Houd het klein en dichtbij” is het advies van Wendy Eelsing, manager communicatie a.i Reinier de Graaf ziekenhuis. In tweeënhalf uur tijd zijn we meegenomen in een inspirerend verhaal over de afgelopen periode in het ziekenhuis. Na de presentaties was er voldoende tijd voor een Q&A waarin alle vragen van de deelnemers beantwoord konden worden. Kortom we hebben voldoende tips en tricks meegekregen om aan de slag te kunnen.

Hoe anderen het hebben ervaren?
Mike Struik (Yacht - ad interim professional), nieuw lid van Logeion en tevens zijn eerste bijeenkomst: “Het was een leuk verhaal en niet alleen interessant voor communicatieprofessionals die in een ziekenhuis werken, maar leerzaam voor de hele beroepsgroep communicatie omdat de case en de ervaringen werden toegelicht vanuit verschillende lagen in de organisatie en dus ook perspectieven.” Hij was samen met zijn collega Birgit Oosterhuis, ook een nieuw lid. “De opluchting in de zaal was voelbaar toen Carina Hilders, directievoorzitter Reinier de Graaf ziekenhuis, zei dat communicatie van groot belang is en dat zij deze afdeling als eerste aan tafel wilde hebben bij de gesprekken voor het bepalen van een nieuwe strategie. Zij heeft hier echt het belang van communicatie gezien.”

Carla Icking (Gelre ziekenhuis): “Het verhaal was heel concreet en praktisch. Erg interessant om te horen hoe het ziekenhuis dit onderwerp heeft aangevlogen en hoe zij intern hebben laten ontstaan. Ik vind zelf communicatie heel belangrijk, wij dromen daarvan, om erbij te zitten vanaf het begin. Volgende week hebben we een afspraak met ons bestuur en deze bijeenkomst zorgt voor een goede bagage.”

Een geslaagde Enter-the-firm en wat een mooie locatie!

Share this post!

Comments

  1. Andre ManningAndre Manning Wrote on 8 november 2017 om 08:08:02

    Wat leuk om te lezen zeg en goed dat de directievoorzitter van het ziekenhuis de link tussen #strategie en #communicatie zo duidelijk heeft uitgelegd. Het is mooi om te lezen dat een interne opdrachtgever op die manier laat zien hoe we met #communicatie de organisatiedoelstellingen kunnen ondersteunen.

  2. Martine BeerninkMartine Beernink Wrote on 8 november 2017 om 11:35:00

    Ik vond het in alle opzichten een fantastische bijeenkomst! De inhoud van de presentaties was boeiend, concreet en leerzaam. En inderdaad een dikke pluim voor directievoorzitter Carina Hilders voor het betrekken van de communicatieafdeling en de manier waarop ze persoonlijk leiderschap bij haar medewerkers wil stimuleren. Kunnen veel besturen en managementlagen van leren, denk ik.

Leave a comment!

Italic en bold

*Dit is italic*, en _dit ook_.
**Dit is bold**, en __dit ook__.

Links

Dit is een link naar [Procurios](http://www.procurios.nl).

Lijsten

Een lijst met bullets kan worden gemaakt met:
- Min-tekens,
+ Plus-tekens,
* Of een asterisk.

Een genummerde lijst kan worden gemaakt met:
1. Lijst-item nummer 1.
2. Lijst-item nummer 2.

Quote

Onderstaande tekst vormt een quote:
> Dit is de eerste regel.
> Dit is de tweede regel.

Code

Er kan een blok met code worden geplaatst. Door voor de tekst vier spaties te plaatsen, ontstaat een code-block.