Prikkels - Certificering

Prikkels - Certificering

6 juli 2017 - by André Manning - 2 comments

Andre Manning blog.jpg

Afgelopen week was een boeiende Logeion-week met een interessante sessie samen met het bestuur over de korte en lange termijn acties om Logeion verder te laten groeien. Goede, concrete acties zijn benoemd rondom onze drie pijlers programmering, positionering en professionalisering. De programmering loopt uitstekend, met een breed aanbod waar voor ieder lid wel iets bij moet zijn. Op het gebied van positionering kunnen we snel de volgende stappen zetten en een daarvan is dat we een projectleider marketing en communicatie zoeken om het team in Den Haag te versterken. Een nieuwe functie voor Logeion en ik ga ervan uit dat we ons team snel kunnen versterken. En dan professionalisering; daar gebeuren in het Centrum Strategische Communicatie Logeion (waar steeds meer mensen, bedrijven en organisaties zich bij aansluiten) natuurlijk prachtige dingen.

Professionalisme gaat ook over wat taaiere onderwerpen als bijvoorbeeld certificering. Daarover was afgelopen week een interessante bijeenkomst bij, waarvoor Logeion ook was uitgenodigd. Tijdens deze bijeenkomst, georganiseerd door de collega’s van CommTop, werd door Nationaal Kenniscentrum EVC (Erkenning van Verworven Competenties) een oproep gedaan aan de branche om tot een goed georganiseerd proces van certificering te komen. Mooi dat we voor deze bijeenkomst waren uitgenodigd, ik kon namelijk direct een handreiking bieden om bij deze EVC-certificering de door Logeion ontwikkelde materialen waaronder de beroepsniveauprofielen als basis te gebruiken. Een aanbod dat door het EVC onmiddellijk werd verwelkomd.

Waarom vertel ik dit nu allemaal? Wel, ik denk dat het belangrijk is dat er ook voor ons prachtige vak een kader voor certificering wordt ontwikkeld en bewaakt. Daar hebben we allemaal iets aan en als we dit kader samen met alle spelers in onze branche vorm gaan geven, dan moet het toch een succes worden. En het mooie is, de basis ligt er al; de afgelopen jaren door bevlogen en kundige Logeion leden opgesteld. Kortom, er ligt iets moois te gloren aan de horizon. En die horizon is niet zo ver weg, want het is de bedoeling dat dit proces in september wordt afgerond en dat het EVC over de breed gedragen kaders beschikt voor certificering. Daarover later in het jaar meer.

Share this post!

Comments

  1. NicoNico Wrote on 23 januari 2018 om 12:55:12

    Wat goed dat Logeion hier positief instaat. Benieuwd hoe de nieuwe standaard er uit gaat zien.

  2. Jenny Le LargeJenny Le Large Wrote on 23 mei 2018 om 20:43:40

    Mooi en nu de melding dat op 15 mei jl. de commissie van Annie Kempers (stichting Examenkamer/Kenniscentrum EVC) laten weten dat de beroeps-/branchestandaard CommTop door hen is goedgekeurd. CommTop kan nu zowel professionals als onderwijs certificeren op respectievelijk de niveaus 4 tot en met 7.
    Daarnaast is nu een samenwerking gerealiseerd met een onderwijspartner (www.inschaling.pro), start de certificering door CommTop (www.registercommtop) en de EVC trajecten en is er een Centrale Examencommissie https://www.commtop.nl/onze-mensen/examencommissie/ die zich volgende week zal presenteren.
    Bijzonder is dat deze EQF branchestandaard de eerste en tot op heden de enige branchestandaard voor de communicatiebranche in Europa is.

Leave a comment!

Italic en bold

*Dit is italic*, en _dit ook_.
**Dit is bold**, en __dit ook__.

Links

Dit is een link naar [Procurios](http://www.procurios.nl).

Lijsten

Een lijst met bullets kan worden gemaakt met:
- Min-tekens,
+ Plus-tekens,
* Of een asterisk.

Een genummerde lijst kan worden gemaakt met:
1. Lijst-item nummer 1.
2. Lijst-item nummer 2.

Quote

Onderstaande tekst vormt een quote:
> Dit is de eerste regel.
> Dit is de tweede regel.

Code

Er kan een blok met code worden geplaatst. Door voor de tekst vier spaties te plaatsen, ontstaat een code-block.