Engelse woorden versterken je imago niet (en andere Nijmeegse wijsheden)

Engelse woorden versterken je imago niet (en andere Nijmeegse wijsheden)

21 mei 2014 - by Guido Rijnja - 0 comments

LOGNW_ComLab-nijmegen.jpg

Ook al neemt het gebruik van Engelse woorden in onze taal toe, uit onderzoek blijkt  dat dit niet wezenlijk bijdraagt aan meer begrip of waardering voor een product of organisatie. Dit zei Marinel Gerritsen deze week tijdens het tweede Communicatielab van Logeion. In Nijmegen was de afdeling Communicatie- en Informatiewetenschappen van de Radboud Universiteit gastheer. Centrale vraag tijdens de bijeenkomst: overtuigend communiceren, hoe doen we dat?

Hans Hoeken besprak hoe emoties de ontvankelijkheid voor verhalen sturen en het perspectief van waaruit je vertelt het verschil kan maken. Enny Das maakte duidelijk dat fear appeals bij defensieve ontvangers afketsen op een muur van ernst en kwetsbaarheid en hoe kansrijk het is mensen vanuit een positieve stemming aan te spreken. Wyke Stommel ging in op de wezenlijke betekenis van contact om interactionele dilemma’s in online communicatie te tackelen. Het tweede Communicatielab werd goed bezocht. Het verbinden van wetenschappelijk onderzoek met de communicatiepraktijk -en vice versa- is een belangrijke ambitie van Logeion.

Bekijk de presentaties van de onderzoekers.

De werkgroep Wetenschap-Praktijk oriënteert zich nu op de volgende editie. Op de vraag welke universiteit men een volgende keer wil bezoeken klonk ‘Wageningen’. Meer informatie bij Guido Rijnja (g.rijnja@minaz.nl)  van de werkgroep of bij Eveline Boerrigter van het bureau (eboerrigter@logeion.nl).

Share this post!

Comments

Leave a comment!

Italic en bold

*Dit is italic*, en _dit ook_.
**Dit is bold**, en __dit ook__.

Links

Dit is een link naar [Procurios](http://www.procurios.nl).

Lijsten

Een lijst met bullets kan worden gemaakt met:
- Min-tekens,
+ Plus-tekens,
* Of een asterisk.

Een genummerde lijst kan worden gemaakt met:
1. Lijst-item nummer 1.
2. Lijst-item nummer 2.

Quote

Onderstaande tekst vormt een quote:
> Dit is de eerste regel.
> Dit is de tweede regel.

Code

Er kan een blok met code worden geplaatst. Door voor de tekst vier spaties te plaatsen, ontstaat een code-block.