Webinars

Webinars

Logeion organiseert de komende tijd verdiepende webinars, vakimpulsen en Logeion@home. Op deze pagina vind je alle online bijeenkomsten en webinars van Logeion.

Vakimpuls-Online

Vakimpuls-Online: Kansen en bedreigingen voor communicatieteams bij de overheid - Renata Verloop

Samen met Logeion voerde Renata Verloop, adviseur overheidscommunicatie, een onderzoek uit naar de impact van de coronacrisis op communicatie(teams) van gemeenten en Veiligheidsregio's. In dit interactieve webinar duidt Renata de belangrijkste observaties en aanbevelingen. Zoals de toegenomen waardering voor de inzet van communicatieteams. Maar er zijn ook zorgen. En wat als de crisis wellicht weer oplaait?
Bekijk: Vakimpuls-Online met Renata VerloopLogeion@home 705x220.jpg


#17 Logeion@home met André Manning

In een persoonlijk gesprek met André Manning, directeur Logeion word je in een kwartier meegenomen van de schrik van de lockdown naar de plannen voor de toekomst. Hoe is de vereniging ingesprongen op de nieuwe omstandigheden? 
Bekijk: Logeion@home met André Manning

#16 Logeion@home met Michiel Krijvenaar

Michiel Krijvenaar, ervaren all-round lobbyist, adviseur en public affairs coach.  Hoe maak je na de lockdown plannen voor de toekomst, van de acties en reacties van vakgenoten en opdrachtgever tot ‘hoe zelf als ondernemer keuzes te maken waar jij zelf je senang bij voelt’, van klein denken tot open staan voor verandering.
Bekijk: Logeion@home met Michiel Krijvenaar

#15 Logeion@home met Tim Lammers

Tim Lammers is Marketing Manager van Burgers’ Zoo. Burgers’ Zoo besloot op 13 maart om haar deuren voor publiek te sluiten. Na twee maanden is de dierentuin weer open.  Welke impact hebben deze maatregelen op medewerkers en bezoekers?
Bekijk: Logeion@home met Tim Lammers

#14 Logeion@home met Isabel van den Berg

Isabel van den Berg is regisseur in ontmoetingen bij theater en congrescentrum Spant! in Bussum. Ze gaat met haar collega's op zoek naar de mogelijkheden voor het Spant in de anderhalvemetersamenleving. Als regisseur van ontmoetingen bedenkt ze waardevolle formats vanuit huis.

Bekijk: Logeion@home met Isabel van den Berg

#13 Logeion@home met Barbara den Uijl

Barbara den Uijl is hoofd Communicatie Raad voor de Rechtspraak. Welke impact heeft de tijdelijke sluiting op de rechtspraak en hoe verloopt de communicatie binnen het crisisteam?

Bekijk: Logeion@home met Barbara den Uijl

#12 Logeion@home Trend-special met Carola van Kester

Carola van Kester is voorzitter van Adviesraad programmering en Trends APT. Benieuwd naar de nieuwe Logeion-communicatietrends? Wat betekenen ze voor jouw werk als communicatieprofessional, zowel in deze bijzondere tijd als de periode erna?

Bekijk: Logeion@home Trend-special met Carola van Kester

#11 Logeion@home - in gesprek met Richard van der Eijk

Richard van der Eijk is Director Communications & External Affairs bij Havenbedrijf Rotterdam.
Bekijk: Logeion@home: in gesprek met Richard van der Eijk

#10 Logeion@home - in gesprek met Simone Dorreboom

Simone Dorreboom is directeur van Van der Hilst Communicatie. Een geprek over de uitdagingen van een opleidingsinstituut in deze tijd van verandering. Welke verrijkende inzichten komen voort uit het in sneltreinvaart improviseren met je hele organisatie? En over waarderen wat er wél is, en je gevoel over je dag met elkaar delen. 

Bekijk: Logeion@home: in gesprek met Simone Dorreboom

#9 Logeion@home - in gesprek met Inge Massen

Inge Massen is Global Director Purpose & Brand bij Koninklijke DSM. Ze is elke dag bezig met het verankeren van de maatschappelijke thema's bij DSM. Hans gaat met haar in gesprek over de verbinding van merk en sustainability, hoe je uit je silo komt en over haar toegenomen affiniteit met interne communicatie.

Bekijk: Logeion@home: in gesprek met Inge Massen 


#8 Logeion@home - in gesprek met Herman Wiersema

Herman Wiersema is hoofd Communicatie bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding & Veiligheid (NCTV) en Nationaal CrisisCentrum. Hoe ziet zijn werkweek er uit tijdens de Corina-crisis? Wat maakt hem trots op het vak?

Bekijk: Logeion@home: in gesprek met Herman Wiersema


#7 Logeion@home - in gesprek met Frithjof de Haan

Frithjof de Haan is directeur Maatschap voor Communicatie. Een persoonlijk gesprek over online intervisie en accepteren dat het is zoals het is.
Bekijk: Logeion@home - in gesprek met Frithjof de Haan


#6 Logeion@home - in gesprek met Marc Lamers

Marc Lamers is Clustermanager Communicatie van het Nederlandse Rode Kruis. Een gesprek over de lange adem van thuiswerken, de crisisschakelaar van het Rode Kruis en over inwerken in tijden van corona. 
Bekijk: Logeion@home - in gesprek met Marc Lamers

#5 Logeion@home - in gesprek met Jeroen Koedam

Jeroen Koedam is hoofd Communicatie bij de provincie Zuid-Holland. Een gesprek over gekooide vergadertijgers, hardlopen en wat je in corona-tijd versneld voor elkaar blijkt te krijgen.
Bekijk: Logeion@home - in gesprek met Jeroen Koedam

#4 Logeion@home - in gesprek met Corine van Impelen

Corine van Impelen is Hoofd Communicatie & Evenementen, en lid MT van Naturalis Biodiversity Center. Daarnaast is ze ook bestuurslid van Logeion.
Bekijk: Logeion@home - in gesprek met Corine van Impelen

#3 Logeion@home - in gesprek met Paul Tissingh

Paul Tissingh is Strategisch Adviseur Communicatie bij de gemeente Rotterdam en maakte ook deel uit van het projectteam Eurovisie Songfestival. Hij gaat in de derde editie van Logeion@home onder meer in op zijn plotseling veranderende opdracht nu het Eurovisie Songfestival in de stad Rotterdam niet doorgaat en de ontdekking dat het contact met elkaar op afstand juist persoonlijker lijkt te worden.
Bekijk: Logeion@home - in gesprek met Paul Tissingh


#2 Logeion@home - in gesprek met Lisette Kapitein

In deze Logeion@home horen we Lisette Kaptein, strategisch adviseur & coördinator Innovatie Communicatie bij Politie Nederland. Zij gaf onder meer tips over hoe je in deze tijd de mensen in je organisatie bij elkaar houdt en hoe daar bijvoorbeeld Instagram een rol in speelt.
Bekijk: Logeion@home - in gesprek met Lisette Kaptein


#1 Logeion@home - in gesprek met Oscar van Elferen

In de eerste editie van Logeion@home spreken we Oscar van Elferen, senior woordvoerder bij het Verbond van Verzekeraars en voorzitter van Young Logeion. Hij heeft het over de creativiteit binnen Young Logeion in het ontwikkelen van digitale middelen voor de binding en over de uitdaging om met zijn collega-woordvoerders vanuit huis af te stemmen.
Bekijk: Logeion@home - in gesprek met Oscar van Elferen

Praat verder op Logeionline

We zijn uiteraard ook benieuwd naar hoe jij deze tijd ervaart. En wat het je leert. Over je werk, je vak, je rol. Jouw dilemma's, worsteling(en) en oplossingen. Wat valt je mee en wat valt je tegen? Praat mee op Logeionline hierover!

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.