Logo Zoeken
Young Logeion

Young Logeion zoekt enthousiaste nieuwe bestuursleden

26 april 2023De redactie

Na een flink aantal mooie jaren treden Young Logeion-bestuursleden Julia, Sanne en Joachim stapsgewijs af. Daarom is Young Logeion dit voorjaar op zoek naar nieuwe Young Professionals die zin hebben om het stokje over te nemen. Ben jij tussen de 20 en 28 jaar en wil jij deze waardevolle ervaring aan je cv toevoegen?

YL - Borrel (header website 950x635).png

Wat is Young Logeion?

Young Logeion is hét grootste landelijke netwerk waar jonge communicatieprofessionals elkaar ontmoeten en inspireren. We hebben twee doelen: een platform zijn waar jonge communicatieprofessionals elkaar kunnen ontmoeten én leden mogelijkheden bieden om zich als professional te ontwikkelen. Inmiddels gaan we richting de 400 leden en hebben we een programma dat young professionals inspireert, bindt en uitdaagt. Dat doen we al 10 jaar met webinars, bedrijfsbezoeken, studiereizen, het buddyprogramma en het online kennisplatform ‘Young Logeion Academy’. En natuurlijk door af en toe een biertje met elkaar te drinken. Weet jij dit succes verder uit te bouwen?

Het Young Logeion-bestuur bestaat op dit moment uit een voorzitter, vicevoorzitter, sponsormanager, programmamanager en bestuurslid externe relaties. Als bestuur komen we één keer per maand bij elkaar en werken we tussendoor aan onze eigen plannen. Onze vergaderingen zijn niet alleen efficiënt, maar ook erg gezellig. Als bestuur gaan we een nieuwe periode tegemoet. Heb jij tijd om 4-6 uur per week aan een bestuursfunctie te besteden?

De sollicitatietermijn voor de voorzittersfunctie is verstreken. De andere functies staan nog open en vind je hieronder beschreven.


Sponsormanager

  • Je onderhoudt contact met onze huidige partners en polst regelmatig hun wensen en behoeften. 
  • Je boort nieuwe partnerships aan en legt dus makkelijk en professioneel contact met externe partijen.
  • Je bent verantwoordelijk voor de advertentieopbrengsten van Young Logeion, bijvoorbeeld in de Mini C, de Young Logeion-editie van vakblad C. 

"De sponsormanager is verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbreiden van ons partnernetwerk. Omdat dit een relatief nieuwe functie binnen het bestuur is heb je veel ruimte om je eigen draai aan de invulling te geven. En juist die vrijheid vind ik super. Het is telkens weer een leuke zoektocht naar een uniek partnership. Daarom word ik altijd mega-enthousiast als ik weer een nieuwe partner heb kunnen binden aan Young Logeion." - Julia Huisman - De Vries, huidige sponsormanager

Solliciteer direct

Externe relaties

  • Je vindt het leuk om voor grote groepen te spreken en legt makkelijk contacten.
  • Je coördineert de Young Logeion-pagina in vakblad C. Dit betekent dat je samen met bestuur en gastredacteurs acht keer per jaar een artikel en column aanlevert. 
  • Je bent eindverantwoordelijk voor onze Mini C. Deze verschijnt eind van het jaar. Je stuurt de (gast)redactie aan en hebt nauw contact met de vormgever.
  • Je coördineert en geeft zelf collegetours bij verschillende onderwijsinstellingen. 

“Als bestuurslid Externe Relaties heb je een divers takenpakket. Juist de afwisseling is precies wat ik zo leuk vind aan deze functie. Maar wat ik misschien nog wel het allerleukste vind is het organiseren en geven van collegetours! Het is altijd weer een feestje om langs te mogen komen bij onze contacten in het onderwijs en studenten nieuwe inzichten te geven vanuit eigen ervaringen. – Sanne Wijers, huidig bestuurslid Externe Relaties

Solliciteer direct

Vice-voorzitter

  • Young Logeion is constant in beweging. Als vicevoorzitter zorg je voor ledenbinding en dat de vereniging blijft groeien. Bijvoorbeeld met activiteiten zoals het buddyprogramma, welkomstpakketten voor nieuwe leden en onderzoek. Heb jij goede ideeën?
  • Je bent verantwoordelijk voor de Young Logeion What’s New?, onze nieuwsbrief die maandelijks 700+ mensen bereikt.
  • Als de voorzitter uitvalt ben jij degene die het stokje overneemt! Hierdoor heb je vaak nauw contact met de voorzitter en houdt je samen de rode draad in de gaten. 

“We hebben al veel stappen gezet op gebied van ledenbinding en ledengroei, maar er is ook nog veel te doen! Als vice-voorzitter sta je middenin het bestuur en schakel je met interne en externe contacten. Het zo tof om te zien dat leden zich betrokken voelen en actief willen inzetten.” - Joachim Miedema, huidige vice-voorzitter. 

Solliciteer direct

Wil je eerst meer weten over Young Logeion of de verschillende bestuursfuncties? Stuur een mailtje naar young@logeion.nl. De huidige bestuurleden vertellen je met veel plezier meer over deze gezellige club Young professionals.