Logo Zoeken
Young Logeion

Young Logeion zoekt een nieuwe voorzitter

3 februari 2023De redactie

Marjolein Snellink treedt dit voorjaar na bijna 3 jaar voorzitterschap af. Daarom zoekt Young Logeion een enthousiaste young professional die het stokje overneemt.  Als voorzitter ben jij het gezicht van Young Logeion, het grootste netwerk in Nederland voor jonge communicatieprofessionals tot 30 jaar. Interesse? Reageren kan tot woensdag 1 maart 2023.

YL-voorzitter Marjolein Snellink.jpg

Samen met andere enthousiaste bestuursleden bouw je verder aan de jongerentak van beroepsorganisatie Logeion. Het voorzitterschap biedt je de kans om een waardevolle bijdrage te leveren aan Young Logeion, het communicatievak en natuurlijk jouw eigen persoonlijke ontwikkeling.


Wat is Young Logeion?

Young Logeion is hét grootste landelijke netwerk waar jonge communicatieprofessionals elkaar ontmoeten en inspireren. We hebben twee doelen: een platform zijn waar jonge communicatieprofessionals elkaar kunnen ontmoeten én leden mogelijkheden bieden om zich als professional te kunnen ontwikkelen.

Inmiddels tikken we de 500 leden aan en hebben we een programma dat young professionals inspireert, bindt en uitdaagt. Dat doen we al 10 jaar met webinars, bedrijfsbezoeken, studiereizen ons buddyprogramma en het online kennisplatform ‘Young Logeion Academy’. En natuurlijk door af en toe een biertje met elkaar te drinken. Weet jij dit succes verder uit te bouwen?

Ons bestuur bestaat op dit moment uit een voorzitter, vicevoorzitter, sponsormanager, programmamanager en bestuurslid externe relaties. Als bestuur komen we één keer per maand bij elkaar en werken we tussendoor aan onze eigen plannen. Onze vergaderingen zijn niet alleen efficiënt, maar ook erg gezellig. Als bestuur gaan we een nieuwe periode tegemoet: in de komende twaalf maanden zullen er ook nieuwe bestuursleden voor de andere functies worden gevonden. Hier word jij als nieuwe voorzitter natuurlijk bij betrokken.

“Als voorzitter zorg je dat iedereen in het bestuur diens functie goed kan uitvoeren. Het oplossingsgerichte en flexibele daaraan vind ik erg leuk! Daarnaast ben je het eerste aanspreekpunt en ontmoet je veel mensen. Mijn netwerk in de communicatiewereld is verdriedubbeld.” - Marjolein Snellink


Waar ga jij voor?

Als voorzitter houdt je iedereen betrokken en de doelen scherp voor ogen en weet je samen met het bestuur resultaten te bereiken. Je hebt een frisse kijk op ontwikkelingen binnen het vakgebied en in het bijzonder de rol van young professionals daarin. Als het gezicht van Young Logeion pak je dan ook regelmatig het podium in (vak)media. Tot slot leg je actief de verbinding met de andere vak- en themagroepen binnen de vereniging en onderhoud je contact met het bestuur van Logeion en het Logeion-bureau.

Wie ben jij?

We zoeken een voorzitter die volmondig ‘JA!’ antwoordt op de volgende vragen:

  • Heb jij het in je om leiding te geven aan het enthousiaste Young Logeion-bestuur en sta je klaar voor anderen waar nodig?
  • Ben je een young professional met een aanstekelijke interesse in en passie voor het communicatievak?
  • Kun jij young professionals binnen het communicatievak vertegenwoordigen?
  • Vind je het leuk om voor grote groepen te spreken en leg je gemakkelijk contacten?
  • Ben je een mid-twintiger en word je binnen nu en twee jaar niet ouder dan 30 jaar?
  • Kun je 4-6 uur per week vol toewijding besteden aan je voorzitterschap, gedurende 2 jaar?
  • En natuurlijk: ben je (of word je) lid van Logeion?

We kijken uit naar jouw reactie!

Laat ons weten wie je bent en waarom jij de nieuwe voorzitter van Young Logeion wilt worden. Als bestuur werken we erg resultaatgericht: kom dus in je sollicitatie met concrete ideeën. We ontvangen jouw motivatie en cv graag uiterlijk woensdag 1 maart 2023 via young@logeion.nl.

Meer weten?

Wil je meer weten over het voorzitterschap? Onze huidige voorzitter Marjolein Snellink beantwoordt met veel plezier jouw vragen via young@logeion.nl.