Logo Zoeken
Extra ledenvoordeel

Tweedaagse masterclass polarisatiestrategie met 15 procent korting

11 januari 2023De redactie

Logeion-leden krijgen 15 procent korting op de tweedaagse masterclass polarisatiestrategie: voor professionals die grip willen krijgen op polarisatie in de dagelijkse praktijk. Investeer in professionalisering op een dynamiek die de komende jaren niet is weg te denken. Wij-zij denken is een dynamiek die – online en offline – opspeelt bij tal van veranderingen, crises en ambities. Polarisatie is niet goed of fout, polarisatie vraagt om kunde. In een kleine groep van maximaal 16 deelnemers met dé polarisatie-expert van Nederland Bart Brandsma en zijn Denkkader Polarisatie.

Lucifers vlam 200x200.jpg

Wij-zij denken viert hoogtij. We hebben als professionals inzicht en game changers nodig. Of het nu gaat om zwart versus wit, management versus werkvloer, ‘wappie’ versus wetenschap, klimaatfanaat versus klimaatontkenner of burger tegenover het stadhuis, de dynamiek is universeel. Wil jij in staat zijn om de juiste polarisatie-analyse te maken en op strategisch niveau kunnen werken aan een (de)polarisatie-aanpak? Wil je meer inzicht in wat taal en communicatie bijdragen aan polarisatie of juist depolarisatie?

Voor professionals die grip willen krijgen op polarisatie in de dagelijkse praktijk. Investeer in professionalisering op een dynamiek die de komende jaren niet is weg te denken. Wij-zij denken is  een dynamiek die – online en offline – opspeelt bij tal van veranderingen, crises en ambities. Polarisatie is niet goed of fout, polarisatie vraagt om kunde.

Tijdens deze tweedaagse Masterclass ga je, in een kleine groep van maximaal 16 deelnemers, intensief aan de slag met dé polarisatie-expert van Nederland Bart Brandsma en zijn Denkkader Polarisatie:

 • Hoe werken de meest actuele wij-zij’s door in de samenleving en in organisaties?
 • Wat werkt als brandstof voor polarisatie en kun je (verborgen) gevoelsdynamiek opsporen?
 • Hoe kun je strategisch acteren, valkuilen herkennen, effectief positie bepalen?
 • De persoonlijke ‘leiderschapsvraag’ komt daarbij onvermijdelijk aan de orde.
 • Met tools uit het Denkkader Polarisatie blijf je koersvast als het turbulent wordt. 

Programma
Dag 1 - De ins en outs van het denkkader polarisatie (10:00 – 18:00 uur)

Wie ook maar een beetje het nieuws volgt, ontkomt niet aan de dagelijkse stroom nieuwsberichten over polarisatie op macroschaal, nationaal en internationaal. Maar ook op microschaal, in de boardroom van organisaties of tussen afdelingen. Polarisatie zet de zaak op scherp, wantrouwen en vertrouwen wedijveren met elkaar. Sociale cohesie en samenwerking staan onder hevige (polarisatie)druk. Tijd voor een heldere analyse, zelfreflectie en polarisatiestrategie. Op deze dag verkennen we alle uithoeken van het Denkkader Polarisatie. Intensief, telkens toegespitst op de eigen praktijk en doorspekt met tal van verhelderende praktijkvoorbeelden.

 • Verdieping in de vijf/zes rollen in polarisatie
 • Spiegelen van eigen praktijk aan de basiswetten en rollen
 • De wisselwerking tussen conflict en polarisatie
 • Ontdekken mensbeelden en schuldvragen
 • Oefening met een casus

Dag 2 – Polarisatiestrategie inzetten (09:30 – 16:30 uur):
Tijd om naar het eigen werkveld te kijken en strategie te bepalen. Hoe verhoud ik mij, mijn organisatie of mijn team zich tot een spanningsveld (intern en extern)? Vragen als: wat is een effectieve rolverdeling, wat zijn mijn persoonlijke (on)mogelijkheden of uitdagingen? Hoe bouw je krediet op om het midden te binden? Wat zijn bindende vraagstukken?

 • Depolarisatiestrategie: de vier gamechangers uitgewerkt in jouw casus;
 • Verkenning van de zesde positie, met tal van sprekende voorbeelden uit de actualiteit;  
 • Welke communicatiestijlen pas je toe? Wanneer kom je toe aan mediative speech en dialoog?
 • (Zelf)reflectie op leiderschap, een afgewogen combinatie van de positie van de bruggenbouwer en de zesde positie.

Gastheer en begeleider
Bart Brandsma, dé polarisatie-expert van Nederland. Bart is filosoof en consultant. Hij is gerenommeerd in Europa dankzij zijn Denkkader Polarisatie. In 2016 zette Bart het bureau Inside Polarisation op en werkt hij aan de thema’s van nu, van corona-spanningen tot Black Lives Matter, van klimaattransitie en energietransitie tot immigratie, integratie, diversiteit en inclusie. Tal van cases in zijn portefeuille waar je in het publiek geen boekje over open doet, maar in een Masterclass wel de juiste lessen uit kunt trekken.

Tarieven
Een tweedaagse Masterclass, incl. diner, overnachting en het boek ‘Polarisatie. Inzicht in de dynamiek van wij-zij denken’. Het reguliere tarief is € 1.845,- (excl. btw). Logeion leden kunnen gebruik maken van 15% korting en kunnen deze tweedaagse bijwonen voor € 1.565,- (excl. btw). Om gebruik te maken van de 15% korting, kun je de actiecode #Logeion invullen op het aanmeldformulier.

Locatie
Hotel & Conferentiecentrum Landgoed Zonheuvel. Een prachtige locatie, midden in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Meer informatie
Masterclass Polarisatiestrategie, maximaal 16 deelnemers, zodat er voldoende aandacht is voor de individuele vraagstukken.

Direct inschrijven
Masterclass Polarisatiestrategie 23 & 24 maart 2023 - Aanmelden

Masterclass Polarisatiestrategie 20 & 21 april 2023 - Aanmelden

Masterclass Polarisatiestrategie 15 & 16 juni 2023 - Aanmelden

Vragen?
Bel of mail Loes Schokker van Verhaal met Impact: 06-1080 80 10 of loes@verhaalmetimpact.nl


Bekijk de andere extra ledenvoordelen