Logo Zoeken
Logeion

Zien we jou ook op de feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst met Madelijn Strick?

14 december 2022De redactie

Op 19 januari heffen we samen met leden tijdens de Logeion-nieuwjaarsbijeenkomst het glas om op het nieuwe jaar te proosten. Natuurlijk is er genoeg gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Daarnaast neemt nieuwe voorzitter Jos Govaart voor het eerst het podium en gaan we samen met sociaalpsycholoog Madelijn Strick op zoek naar de zin van humor. Want: humor is de smeerolie in ons sociaal functioneren, een essentiële vorm van creatieve intelligentie. Maar waarom eigenlijk? Is humor nodig voor groots leiderschap? Zijn mannen grappiger dan vrouwen? Is lachen gezond?

Madelijn Strick 950x635.jpg

We starten de bijeenkomst bij het Spoorwegmuseum in Utrecht om 17.00 uur met de inloop en een drankje. Vervolgens neemt de nieuwe voorzitter Jos Govaart tijdens deze bijeenkomst voor het eerst het podium en trapt de nieuwjaarsbijeenkomst af met de plannen en ontwikkelingen voor het vak en de vereniging.


Humor is de smeerolie van de nieuwjaarsbijeenkomst

Daarna gaat sociaalpsycholoog Madelijn Strick in een luchtige nieuwjaarslezing samen met het publiek op zoek naar de zin van humor. Haar analyse voert ons langs charismatische wereldleiders, moderne politieke revoluties, de leukste en vreselijkste reclamecampagnes, de datingmarkt en eindeloos gelukkige huwelijken. We komen erachter waarom grappige mensen vaak depressief zijn en hoe koningin Beatrix en prins Claus het met elkaar uithielden. En ze laat zien hoe je zelf, als leider, manager, opvoeder, activist, productontwerper, docent, tekstschrijver of huwelijkspartner gebruik kunt maken van deze inzichten om een leuker en effectiever mens te zijn. 

Proost

En natuurlijk heffen we vervolgens het glas op een nieuw verenigingsjaar, waarbij er voldoende gelegenheid is om elkaar te spreken en te ontmoeten. Dus meld je snel aan want: vol is vol. 

Meld je aan voor de nieuwjaarsbijeenkomst


Tip!

Deelnemers aan de nieuwjaarsbijeenkomst kunnen de hele dag gratis het Spoorwegmuseum bezoeken. Ben je er nog nooit geweest? Dan is het zeker een aanrader om een bezoekje te brengen.