Logo Zoeken
Logeion

Ga mee op studiereis naar Brussel op 23 en 24 januari 2023

14 december 2022De redactie

De stad Brussel is in kilometers niet ver weg van de Nederlandse grens. We kennen allemaal Brussel als hoofdstad van België. Maar als het aankomt op de Europese Unie (EU) en Brussel, dan weten we als communicatieprofessionals verrassend weinig van hoe 'Brussel' eruit ziet, hoe het werkt in 'Brussel' en hoe toch 'al die Europese regels' tot stand komen.

Studiereis Brussel 950x635.png

De tweedaagse studiereis van Logeion, in nauwe samenwerking met de vertegenwoordiging van het Europees Parlement (in Den Haag) en met zuster-vereniging BvPA, is voor beginners, gevorderden en voor zeer gevorderden. De kern is dat het draait om jouw vragen én belangstelling voor wat 'Brussel' voor jou betekent in je dagelijkse werkzaamheden of je nu werkzaam bent bij overheid, maatschappelijke organisatie, bedrijfsleven of als adviseur.

Met een gevarieerde groep aan communicatiecollega's met uiteenlopende ervaringen gaan we twee dagen lang in gesprek over en met 'Brussel'. Vragen en thema's over besluitvorming, over communicatie en ook over invloed: hoe werkt de Europese Unie? Wat zijn toch al die Europese instituten? Wat doet eigenlijk een Europarlementariër? En, hoe werkt de Permanente Vertegenwoordiging voor Nederland als EU-lidstaat?

Voor wie is de studiereis interessant?

Deze tweedaagse studiereis is geschikt voor leden die benieuwd zijn naar wat de EU inhoudt, maar zeker ook voor de geïnteresseerden die al inhoudelijke voorkennis of praktische ervaringen hebben. Of zelfs voor vakgenoten die al eens eerder mee zijn geweest. 

Logeion heeft met de vakgroep Public affairs al vijf tweedaagse studiereizen in Brussel georganiseerd. Deze zesde reis is iets anders opgezet. Andere werkdagen, een ander programma met veel aandacht voor het Europees Parlement - maar ook met vaste mooie momenten als onderlinge gesprekken tussen jou en andere vakgenoten - nieuwe kennismakingen en nieuwe kennis opdoen. Het programma heeft als rode draad 'Green Deal'. Dit is een reeks beleidsinitiatieven van de Commissie-Von der Leyen met als overkoepelende doelstelling om Europa tegen 2050 klimaatneutraal te maken. Onderdeel van het programma is het ontmoeten van vakgenoten in Brussel, een lid van het Europees Parlement en ambtenaren van de Europese Commissie.

 Geef je op voor de studiereis.