Logo Zoeken
Strategische communicatie

Deel je ervaringen met issuecommunicatie

13 juni 2022De redactie

Jij hebt ervaring met issuecommunicatie. Jouw organisatie kwam (of dreigde) onder vuur te liggen, aangewakkerd door een bredere maatschappelijke discussie. De winnaars van de Strategische Communicatie Challenge willen weten hoe jij daarmee om ging en doet aan jou de oproep om mee te doen aan hun onderzoek 'In het oog van de orkaan'. Help het communicatievak vooruit en leer wat de effecten zijn van communicatiestrategieën rond issues.

CSC-communicatie-challenge-2022.png

Issuecommunicatie krijgt veel aandacht in de praktijk, maar er is - wetenschappelijk gezien - nog weinig bekend over strategieën en hun effectiviteit. De winnaars van de Strategische Communicatie Challenge 2022, namelijk Dr. Sandra Jacobs (Universiteit van Amsterdam) en Dr. Christine Liebrecht (Tilburg University), zoeken daarom communicatieprofessionals die hun ervaringen willen delen over issues in het publieke debat die oversloegen op de organisatie en de acties die zijn ondernomen om reputatieschade te voorkomen. Denk aan grote en kleinere maatschappelijke issues zoals klimaatverandering, inclusiviteit, digitale veiligheid en kansenongelijkheid. 

Wat vragen ze van je?
Een tijdsinvestering van max. 1,5 uur. Het gesprek vindt plaats in een focusgroep van 6 tot 8 communicatieprofessionals, dus er is mogelijkheid tot interactie (graag zelfs!), herkenning en inspiratie. Uiteraard worden regels met betrekking tot vertrouwelijkheid van de gedeelde informatie vooraf doorgenomen.

Wat levert het je op?

  • Een netwerk aan communicatieprofessionals en wetenschappers die met issuecommunicatie bezig zijn;
  • Inzichten in huidige issuecommunicatiestrategieën die in de praktijk worden gehanteerd;
  • Wetenschappelijk getoetste inzichten in de effectiviteit van issuecommunicatiestrategieën;
  • Een masterclass waarin je issuecommunicatiestrategieën kunt optimaliseren.

Voor wie?
Senior communicatieprofessionals die ervaring hebben (gehad) met issuecommunicatie. Voor een diverse samenstelling van de focusgroepen is er geen voorkeur voor grootte van de organisatie, commercieel of niet-commercieel, branche, etc.

Wat doen zij met de input?
Het onderzoek wordt uitgevoerd door dr. Sandra Jacobs (Universiteit van Amsterdam) en dr. Christine Liebrecht (Tilburg University) en zal vooraf door de ethische commissie worden getoetst op zowel uitvoering als datamanagement. Zij gebruiken de (geanonimiseerde) informatie uit de focusgroepen - jouw input - om de effecten van verschillende issuecommunicatiestrategieën op publieke percepties van een organisatie te toetsen. Deze kennis delen ze vervolgens in onder andere een masterclass.

Wanneer vinden de focusgroepen plaats?
Op woensdag 29 juni en op maandag 4 juli, beide data van 19.30 tot uiterlijk 21.00 uur. Je kunt een voorkeursdatum aangeven. Mocht je interesse hebben maar op beide avonden niet beschikbaar zijn, laat het dan ook weten. Ook horen ze graag of je voorkeur uitgaat naar een gesprek op locatie (in Amsterdam) of online.

Heb je interesse, vragen of wil je je aanmelden? Neem dan contact op met Sandra Jacobs via s.h.j.jacobs@uva.nl. Je kunt je tot 17 juni 2022 aanmelden. Dank!