Logo Zoeken
Logeion

UvA zoekt respondenten voor onderzoek naar rol algoritmes in werving en selectie

8 maart 2022De redactie

Steeds vaker maken bedrijven gebruik van algoritmes en kunstmatige intelligentie bij het werven en selecteren van werknemers. Promovendus aan de UvA, Noon Abdulqadir, onderzoekt in hoeverre managers, werkgevers en hr-professionals gebruikmaken van algoritmen, en wat zij vinden van dergelijke nieuwe technologieën. Voor dit onderzoek is jouw hulp nodig. Ook als je geen gebruikmaakt van algoritmen is je deelname relevant dus doe mee. Dit onderzoek brengt in kaart welke voordelen en potentiële gevaren werkgevers, managers en hr-professionals voorzien bij de toepassing van algoritmen in werving en selectie.

UvA-onderzoek-algoritmes.png

De belangrijkste resultaten van dit onderzoek worden via de kanalen van Logeion gedeeld. Daarnaast is het mogelijk om een onderzoeksrapport te ontvangen met de specifieke resultaten zoals gevonden in jouw organisatie. Wil je meewerken aan dit project? Noon komt graag naar jouw kantoor. Het interview zal zo’n 30 tot 45 minuten van je tijd kosten. Vul hier het contactformulier in of scan de onderstaande QR-code.

QRCode for Automated Recruitment Study