Logo Zoeken

Win 25.000 euro voor jouw onderzoeksproject

9 februari 2022De redactie

Heb je een goed idee voor een onderzoek dat antwoord geeft op een actuele en relevante vraag op het gebied van strategische communicatie? Logeion nodigt jonge onderzoekers van hogescholen en universiteiten die aangesloten zijn bij het Centrum Strategische Communicatie uit om voorstellen in te dienen voor de Strategische Communicatie Challenge 2022. Pak jij deze unieke kans om jouw onderzoek te realiseren of uit te bouwen? Stuur dan je onderzoeksvoorstel voor 1 maart 2022 in. De winnaar van de Strategische Communicatie Challenge ontvangt 25.000 euro van het Centrum Strategische Communicatie van Logeion.

CSC-challenge.png

Vorig jaar wonnen Komala Mazerant, Kristel Shannon Klaassen en Lotte Willemsen de Strategische Communicatie Challenge voor hun onderzoeksproject 'De Purpose Paradox voorbij'. Organisaties krijgen soms kritiek als ze geen maatschappelijke ambities uitspreken, maar ook als ze juist actief communiceren over hun purpose. Dit noemen de drie onderzoekers een ‘purpose paradox’. Hoe zit dat precies en hoe kom je hieruit als communicatieprofessional?  Het team van de Hogeschool Rotterdam won 25.000 euro om die vraag te beantwoorden.

Doelstelling van het Centrum Strategische Communicatie is de verbinding tussen wetenschap en praktijk. Dat houdt onder andere in het aanjagen van wetenschappelijk onderzoek dat van belang is voor de praktijk. Én het verder brengen van de resultaten van wetenschappelijk onderzoek naar de praktijk. Dat betekent dat we je in de gelegenheid stellen om je onderzoek te presenteren aan communicatieprofessionals uit de praktijk.

Inmiddels is het Rotterdamse project flink op weg. De onderzoekers mogen binnenkort presenteren tijdens #Etmaal22, hét jaarlijkse congres van communicatiewetenschappers dat dit jaar wordt gehost door de Vrije Universiteit in Brussel. Ook op C-day staat het onderwerp op het programma en in de loop van het jaar zal een whitepaper verschijnen.

Heb jij ook een interessant onderzoeksproject dat antwoord geeft op een actuele en relevante vraag op het gebied van strategische communicatie ? Stuur dan je onderzoeksvoorstel voor 1 maart 2022 in. De Strategische Communicatie Challenge helpt je je ambities te realiseren. Kijk op de website van Logeion voor de voorwaarden. Is jouw hogeschool of universiteit nog geen partner van het CSC, neem dan contact op met Celia Noordegraaf, mogelijk kan ook jouw instelling partner worden.