Logeion-voorzitter

Logeion-voorzitter Wieneke Buurman

Wieneke Buurman heeft een kwart eeuw ervaring in het communicatievak en kent het dan ook van binnen en van buiten. Ze heeft verschillende functies als manager van communicatieafdelingen vervuld, zowel bij de overheid (provincie Gelderland) als in het bedrijfsleven (o.a. Endemol Nederland en Datelnet). Van 2005 tot 2010 heeft ze dergelijke functies op interimbasis vervuld, onder meer bij General Motors, ASR, Rabobank en de gemeente Nijmegen.

Naast haar kennis van communicatie en management kan Buurman ook bogen op politiek-bestuurlijke ...Lees meer

 1. Nieuw bestuurslid Andy Wiemer: Leuk om kennis te maken!

  Alweer bijna twee jaar geleden mocht ik een prachtige award in ontvangst nemen als CommunicatieTalent 2020. Het heeft me naast de eer ook echt veel opgeleverd aan contacten, nieuwe kennis en kansen. Het heeft me ook doen realiseren dat ik meer wil doen voor het communicatievak. En daarom ben ik erg blij om te melden dat ik plaats mag nemen in het bestuur van Logeion.

  Lees verder

  Blog Door Andy Wiemer op 04 mei 2022
 2. Besturingsmodel is saai woord waar veel achter schuilgaat

  Besturingsmodel. Niet echt een sexy woord. Roept associaties op met het dashboard van een auto, een spelconsole, of een aantrekkelijke president. Momenteel buigt het bestuur zich over dat onderwerp. Want Logeion groeit, in aantallen leden, events, en in ambities. Is ons huidige besturingsmodel nog wel het meest passend voor zo’n bruisende vereniging?  We hebben de structuur aangepast en ‘de drie C’s’ zoals we dat noemen (Commissies, Communities en CommLabs) ingevoerd.

  Lees verder

  Blog Door Wieneke Buurman op 20 april 2022
 3. The Peer Review en het verschil tussen overheid en bedrijfsleven

  Ken je The Peer Review al? Die geweldige serie die IDTV+ met Logeion dit jaar ter ere van het 75-jarig bestaan maakt over de stand van zaken in het communicatievak? Collega’s worden daarin geïnterviewd over iedere keer een ander (communicatie)thema, zoals inclusiviteit en diversiteit, gedrag of de relatie tussen wetenschap en praktijk. Als je er nog niet naar hebt gekeken, absoluut doen, want: heel inspirerend!

  Lees verder

  Blog Door Wieneke Buurman op 11 augustus 2021 1 reactie
 4. Mensen kunnen zelf denken

  Eindelijk, daar is-ie dan, de zon! Na al die grijze, natte weken, en die lange, lange coronawinter weer lekker naar buiten. Naar het strand, de plaatselijke recreatieplas, het park of gewoon je eigen balkon. Jas uit, shirt en jurkje aan. Heerlijk om te horen dat de weermensen temperaturen boven de twintig graden aankondigen. “Na een frisse start zal de ochtendnevel snel optrekken. Dan krijgen we een heerlijke zonnige dag met heel weinig bewolking.” Daar wordt een mens blij van.

  Lees verder

  Blog Door Wieneke Buurman op 02 juni 2021
 5. Coronacommunicatie kabinet blijft onnavolgbaar

  Het kabinet gaat de coronamaatregelen versoepelen. We mogen ’s middags op een terras gaan zitten, de avondklok wordt opgeheven, we kunnen weer zonder afspraak gaan winkelen en we mogen weer twee in plaats van één gast thuis ontvangen. Hoera! Dus we hebben de pandemie eindelijk – samen – eronder gekregen? De cijfers zijn ongetwijfeld aan het dalen. Anders zou het kabinet dit besluit niet nemen, toch? De werkelijkheid is anders. De aantallen besmettingen stijgen en de bezettingsgraad op de IC en de Covid-afdelingen van de ziekenhuizen zitten op het niveau van januari, toen de maatregelen aangescherpt werden. 

  Lees verder

  Blog Door Wieneke Buurman op 21 april 2021