Logeion-voorzitter

Logeion-voorzitter Wieneke Buurman

Wieneke Buurman heeft een kwart eeuw ervaring in het communicatievak en kent het dan ook van binnen en van buiten. Ze heeft verschillende functies als manager van communicatieafdelingen vervuld, zowel bij de overheid (provincie Gelderland) als in het bedrijfsleven (o.a. Endemol Nederland en Datelnet). Van 2005 tot 2010 heeft ze dergelijke functies op interimbasis vervuld, onder meer bij General Motors, ASR, Rabobank en de gemeente Nijmegen.

Naast haar kennis van communicatie en management kan Buurman ook bogen op politiek-bestuurlijke ...Lees meer

 1. Ledenonderzoek naar toekomst awards Logeion

  Er is al enige tijd discussie rond de verschillende awards van Logeion, zoals de CommunicatieProfessional van het Jaar en het CommunicatieTalent van het Jaar. Is dit nog van deze tijd, zou het in een andere vorm gegoten moeten worden, moeten het er niet meer zijn nu het vak zo breed is geworden, is het een persoonlijke prijs of juist niet? Wat is het doel van de awards, hoeveel investeringen is het waard? Allemaal vragen die we niet een-twee-drie kunnen beantwoorden. Lees verder

  Nieuws Door de redactie op 11 mei 2022
 2. Nieuw bestuurslid Andy Wiemer: Leuk om kennis te maken!

  Alweer bijna twee jaar geleden mocht ik een prachtige award in ontvangst nemen als CommunicatieTalent 2020. Het heeft me naast de eer ook echt veel opgeleverd aan contacten, nieuwe kennis en kansen. Het heeft me ook doen realiseren dat ik meer wil doen voor het communicatievak. En daarom ben ik erg blij om te melden dat ik plaats mag nemen in het bestuur van Logeion.

  Lees verder

  Blog Door Andy Wiemer op 04 mei 2022
 3. Besturingsmodel is saai woord waar veel achter schuilgaat

  Besturingsmodel. Niet echt een sexy woord. Roept associaties op met het dashboard van een auto, een spelconsole, of een aantrekkelijke president. Momenteel buigt het bestuur zich over dat onderwerp. Want Logeion groeit, in aantallen leden, events, en in ambities. Is ons huidige besturingsmodel nog wel het meest passend voor zo’n bruisende vereniging?  We hebben de structuur aangepast en ‘de drie C’s’ zoals we dat noemen (Commissies, Communities en CommLabs) ingevoerd.

  Lees verder

  Blog Door Wieneke Buurman op 20 april 2022
 4. Vacature: Logeion zoekt nieuw bestuurslid

  Logeion zoekt een nieuw bestuurslid. Het bestuur bestaat uit zeven enthousiaste communicatieprofessionals, die in hun vrije tijd het vak en de vereniging verder helpen. Gezamenlijk is het bestuur verantwoordelijk voor ontwikkeling en implementatie van de strategie van Logeion, daarbij ondersteund door het bureau. Ieder bestuurslid heeft haar of zijn eigen portefeuille, waarin thema’s (zoals positionering of programmering), ‘kroonjuwelen’ (denk aan de beroepsniveauprofielen, vakblad C, of C-day), of specifieke doelgroepen belegd zijn. Er wordt maandelijks voltallig overlegd, en in kleinere eenheden ook geregeld tussendoor. Lees verder

  Nieuws Door de redactie op 09 februari 2022
 5. The Peer Review en het verschil tussen overheid en bedrijfsleven

  Ken je The Peer Review al? Die geweldige serie die IDTV+ met Logeion dit jaar ter ere van het 75-jarig bestaan maakt over de stand van zaken in het communicatievak? Collega’s worden daarin geïnterviewd over iedere keer een ander (communicatie)thema, zoals inclusiviteit en diversiteit, gedrag of de relatie tussen wetenschap en praktijk. Als je er nog niet naar hebt gekeken, absoluut doen, want: heel inspirerend!

  Lees verder

  Blog Door Wieneke Buurman op 11 augustus 2021 1 reactie