Logo Zoeken

Nieuw APT-lid: Arthur van Buitenen

24 januari 2018De redactie

Arthur van Buitenen werkt bij de Rabobank op de afdeling Communicatie & Corporate Affairs. "Een essentieel onderdeel van de campagnes die wij maken is de vertaling van maatschappelijke trends naar strategie en campagne concepten en die we vervolgens ook uitvoeren. Altijd goed om zelf te ervaren als strateeg wat goed werkt."

ArthurvanBuitenen_landscape.jpg

Voorafgaand aan Rabobank was Arthur van Buitenen partner bij Ketchum, een van de drie leidende mondiale communicatiebureaus en verantwoordelijk voor public affairs in Nederland en voor corporate responsibility in Europa. Hij werkte voor D66 als politiek secretaris in de Tweede Kamer en het Europees Parlement. Ook was hij lid van de Gemeenteraad van Den Haag voor deze partij. HIj studeerde politicologie en Europees en internationaal milieurecht. Op dit moment doet hij promotie onderzoek naar coalitievorming tussen bedrijven en civil society organisaties in op duurzaamheid gerichte mondiale voedselproductieketens.

"Wat mij drijft is het versterken van de positieve maatschappelijke impact van bedrijven. Door business en reputatie in onderlinge samenhang aan te pakken levert communicatie hieraan een bijdrage. Goed duiden wat de maatschappelijke ontwikkelingen zijn, is essentieel en is elke dag weer spannend. De trend shared value is mij dan ook op het lijf geschreven."

Wat hoop je te bereiken in/met de APT?
Recent zijn de trends voor 2018 en 2019 bekend gemaakt. Volgens mij alle vier heel goed gekozen en scherp geformuleerd inclusief een vertaling naar ons vak. In eerste instantie draag ik graag bij aan het integreren van deze trends in de programmering van Logeion. Ik ben heel benieuwd wat de ervaringen zijn.

Wat is de reden dat je bij het APT bent gegaan?
Een moreel kompas heeft iedereen in deze tijden van fake news meer dan ooit nodig.  Logeion is een anker voor velen die actief zijn in het communicatievak. Het scherp duiden van trends en maatschappelijke ontwikkelingen is onderdeel van het moreel kompas en daar draag ik graag aan bij.

Hoe zie je Logeion voor je over 5 jaar?
Wat ik onze vereniging toewens is meer culturele diversiteit. Door meer mensen binnen te hebben met een mix van culturele achtergronden en door meer Europese en internationale inspiratie binnen te brengen. Hier maak ik graag mijn persoonlijke speerpunt van.