Doe jij mee met de schrijfwedstrijd van C?

Verhalenwedstrijd 75 jaar 705x220.jpgwoensdag 05 mei 2021 10:11

Wil jij met je verhaal in de dubbeldikke zomereditie van magazine C verschijnen? Vanwege het 75-jarig bestaan van Logeion hebben we alle leden uitgenodigd mee te doen aan een uitdagende schrijfwedstrijd. Wat moet je doen? Schrijf voor maandag 17 mei een verhaal van maximaal 800 woorden over een van de communicatietrends van Logeion. Dat mag een persoonlijk verhaal zijn of een vakinhoudelijk verhaal. Zolang het maar prikkelt en inspireert. Hoe je dit doet? De jury van de verhalenwedstrijd geven je tips!

Door de redactie

De vijf mooiste verhalen belonen we met een cadeaubon van 75 euro en eeuwige roem door plaatsing van je verhaal in C#5. Hier vind je meer informatie over de Communicatietrends 2020-2021. Dus: pak die pen, computer of laptop en stuur je verhaal naar info@logeion.nl o.v.v. Sander Grip.

De vakkundige jury bestaat uit hoofdredacteur van C: Sander Grip, eindredacteur van C: Corine Havinga en schrijver met een missie: Marieke Schouten.  Nog een paar tips van de juryleden:

Tip van Corine
"Gooi alle redenen waarom je het níet zou doen overboord. Wees niet angstig of bescheiden maar durf! Leef je uit! Ga Los! Niets is te gek. Wees ook niet te kritisch op jezelf en op je ideeën. Ga gewoon lekker zitten, neem je tijd en begin te typen (of te schrijven natuurlijk)."

Tip van Marieke
"Schrijf allereerst over iets waar je enthousiast van wordt, waarbij een vlammetje aangaat. Verplaats je in de doelgroep en leg niet alles tot in den treure uit. Dat is een bekende valkuil; de angst om niet volledig te zijn. Laat een vriend of familielid meelezen, dat helpt. Breng structuur aan waarmee je de verwachtingen van de lezer managet. Met schrijftechnieken scherp je uiteindelijk je verhaal aan. Verwijder schijnhulpwerkwoorden, maak gebruik van bewegende werkwoorden en bedenk dat het altijd korter kan. Heb je een steuntje of creatieve impuls nodig? Download hier mijn werkbladen."

Tip van Sander
"Een goede tekst heeft cadans, een ritme dat je meevoert als een snelstromende rivier en je pas weer loslaat aan het einde van het verhaal. Variatie geeft ritme. Lange zinnen die meanderend uitweiden en korte zinnen als een klap in je gezicht. Bam: dit moet je weten. Hoe weet je zeker dat jouw tekst een mooie cadans heeft? Door hem hardop voor te lezen aan jezelf. Je hóórt of woorden op de juiste plek staan. Je vóelt of zinnen te lang zijn. En: als je jezelf voorleest, merk je het als je onnodig dikke woorden gebruikt, moeilijke zinsconstructies toepast. Elke hapering is iets in je tekst dat je moet aanpassen, als een op een zandbank vastgelopen schip dat vlot getrokken moet worden."

« Terug

Reacties op 'Doe jij mee met de schrijfwedstrijd van C?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.