De eerste online Logeion-nieuwjaarbijeenkomst is een feit

Nieuwjaarsbijeenkomst afbeelding 705x220.jpgwoensdag 13 januari 2021 12:46

De eerste week van 2021 vond de Logeion Nieuwjaarsbijeenkomst plaats, die de start inluidde van het jaar dat Logeion haar 75-jarig jubileum viert. In plaats van in Beeld en Geluid Den Haag was het dit jaar natuurlijk een online bijeenkomst. Ruim tweehonderd leden logden rond een uur of vier uur in. Tijdens haar introductie ging onze voorzitter Wieneke Buurman uitgebreid in op het afgelopen jaar, een jaar waarin communicatie al tijdens de eerste weken van de coronacrisis als cruciaal beroep werd bestempeld.

Door de redactie

Het was ook een jaar met een forse impact op veel van onze collega’s en daar stond ze uitgebreid bij stil. Immers, de werkdruk voor veel vakgenoten was enorm, sommigen hebben te maken gehad met een persoonlijke of professionale impact van Corona.

Het jaar 2020 was ook een jaar waarin Logeion zichzelf opnieuw uit heeft gevonden. C-day20 ging helaas niet door en zoals Wieneke in haar inleiding aangaf zijn we in het afgelopen jaar veel kennissessies online gaan organiseren, met succes. In totaal hadden we in 2020 bijna 7.500 aanmeldingen voor onze sessies. En we gaan natuurlijk door op de ingeslagen weg, zeker nu de coronamaatregelen voorlopig niet worden versoepeld. In het kader van ons 75-jarig bestaan had Wieneke ook nog een leuke verrassing voor alle leden. Als Logeion-lid kun je in 2021 tien webinars kosteloos bijwonen en gaan we verschillende vakbijeenkomsten exclusief voor leden organiseren. Welke dat zijn? Houd daarvoor de agenda van je vereniging goed in de gaten. We hopen je in elk geval vaak te mogen verwelkomen.

Na Wieneke was het woord aan Joep Schrijvers, al jarenlang succesvol auteur van managementboeken. Joep ging in zijn verhaal “Communicatie in barre tijden” in op de rol van leiderschap en communicatie de afgelopen maanden tijdens de coronatijd. Aan de hand van een voorbeeld van Tom Sawyer benoemde hij verschillende soorten problemen en hoe daar als communicatieprofessional mee om te gaan. Na het inspirerende en tegelijkertijd prikkelende verhaal van Joep was er nog tijd om te netwerken. En dat is natuurlijk niet hetzelfde als bij een fysieke bijeenkomst. Laten we daarom hopen dat we in 2022 elkaar weer kunnen treffen. Hoewel een digitale nieuwjaarsbijeenkomst heel effectief kan zijn, en veel minder investering qua tijd kost, blijft het voor ons vak toch ook belangrijk om elkaar zo nu en dan offline te ontmoeten.

« Terug

Reacties op 'De eerste online Logeion-nieuwjaarbijeenkomst is een feit'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.