Ruimte voor inspiratie, netwerken en kennisuitwisseling in de summercourse

Ment Kuiper 705x220.jpgdinsdag 21 juli 2020 11:18

Eind augustus start Logeion met een korte summercourse over het onderwerp digitale communicatie. De summercourse 'Digitaal versnellen voor effectievere Communicatie' hebben we samen met SchaalX ontwikkeld. We vroegen aan Ment Kuiper van SchaalX om de summercourse toe te lichten.

Door de redactie

Je hebt samen met Logeion de summercourse Digitaal versnellen voor effectievere Communicatie ontworpen. Kun jij beschrijven hoe die middagen er uit zien?
Ment vertelt: "Het is een programma met veel ruimte voor kennisuitwisseling en inspiratie. Daarnaast kun je ook met elkaar netwerken. Alles binnen de kaders van het RIVM natuurlijk. Het programma is met de sprekers zo afgestemd dat er interactie, inbreng van eigen voorbeelden en discussie mogelijk is. Het gaat er namelijk om dat je met de informatie die je krijg je eigen (digitale) communicatie-aanpak aanscherpt. Mijn ervaring leert dat je op deze manier als bezoeker en deelnemer veel leert en oppakt uit deze sessies. Veel rendement dus."

LinkedIn, TikTok, Instagram, community management zijn onderwerpen die uitgebreid worden behandeld, besteden jullie ook aandacht aan de kritische aspecten als bijvoorbeeld de recente discussie rondom TikTok?
"Leuke vraag", vindt Ment. "Vanuit mijn sessie 'Via digitaal versnellen naar digitaal excelleren' gaan we zeker de randeffecten, positief en negatief, bespreken. Niet alle ontwikkelingen zijn even positief. Dat geeft altijd leuke inzichten. De sessie over social media en communities op donderdag 20 augustus van Antal de Waij gaat ook inhoudelijk in op de mogelijkheden maar ook de onmogelijkheden van de verschillende social media zoals LinkedIn, TikTok en Instagram. Het leuke van deze vraag is dat deze media zichzelf ook ontwikkelen (en wij als mens ook binnen deze media) waardoor het medium vaak weer andere toepassingen laat zien. Tijdens de sessies proberen we ook inzicht te geven in de komende ontwikkelingen."

Deze summercourse is zowel voor mensen die in de publieke sector werken als in het bedrijfsleven. Is er een bepaalde basiskennis vereist om mee te doen?
"Ik vind het belangrijk dat wij als communicatieprofessionals nieuwsgierig zijn. Nieuwsgierig naar de ontwikkelingen in het vak, de mens en de media. Natuurlijk ook naar de toepassingen en alle andere veranderingen. Deze nieuwsgierigheid is wat mij betreft niet aan ervaring gekoppeld. Ik werk veel met jonge, minder ervaren mensen. Juist zij geven vaak een enorm nieuw beeld op de ontwikkelingen. Wat mij betreft komt iedereen die actief is in het vakgebied en dus nieuwsgierig is. De sessies bespreken zowel cases uit de publieke sector en het bedrijfsleven. Vaak ook interessant om elkaar daar over te spreken tijdens het netwerken", zegt Ment.

Tenslotte, het laatste blok van de summercourse gaat over digitale toegankelijkheid. Is dat vooral gericht op de wettelijke verplichting voor met name overheden om hier per 23 september 2020 aan te moeten voldoen?
Ment zegt: "We hebben hiervoor een zeer deskundige spreker gevraagd: Iacobien Riezebosch. Zij neemt ons mee in de laatste stand van zaken, de voorbereiding die afgerond moet zijn voor 23 september. Daarnaast geeft Iacobien, vanuit haar ervaring, ook aan wat de volgende stappen zijn. Veel mensen vanuit de overheid zijn al best ver. Iacobien houdt daar rekening mee en zal eigenlijk voor iedereen nog wel een aantal eyeopeners hebben. Mensen uit het bedrijfsleven hebben deze plicht niet. Echter, door de inzichten die er zijn kun je met de kennis ook je eigen websitetoegankelijkheid verbeteren. De bezoeker van een publieke site kan ook jouw bezoeker en klant zijn."

Meer informatie over de summercourse en aanmelden.

« Terug

Reacties op 'Ruimte voor inspiratie, netwerken en kennisuitwisseling in de summercourse'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.