Roy op het Veld benoemd tot hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven en Change Inc.

Roy op het Veld 200x200.jpgdonderdag 09 juli 2020 15:39

Roy op het Veld wordt per 1 augustus hoofdredacteur van DuurzaamBedrijfsleven en Change Inc. Op het Veld heeft ruim twintig jaar ervaring in de journalistiek. Eerder bekleedde hij zowel schrijvende als leidinggevende redactionele functies bij VNU, Het Financieele Dagblad en De Limburger. Daarnaast is Op het Veld auteur van het boek 'De strijd om energie'.

In mei dit jaar introduceerde DuurzaamBedrijfsleven het platform Change Inc. als het platform voor toekomstmakers. Changemakers zijn ondernemers die vernieuwen, verbeteren en veranderen voor een betere toekomst. Met de claim ‘Morgen wordt vandaag bedacht’ laten zij zien hoeveel bedrijven de toekomst - vandaag al - in de praktijk brengen, hoe ze hun klassieke businessmodellen veranderen en hoe ze daar succes mee boeken. Andere bedrijven worden opgeroepen om onderdeel te worden van verandering en samen de toekomst van Nederland versneld vorm te geven.

Yoeri van Alteren, oprichter en algemeen directeur van DuurzaamBedrijfsleven: “De missie van ons bedrijf is om een betere toekomsteconomie vorm te geven. Een gedegen en onafhankelijke nieuwsvoorziening is cruciaal om lezers goed te inspireren, om ze van daaruit te mobiliseren. Roy is de persoon met de juiste kennis en ervaring om de redactie een stevige impuls te geven. Ik kijk uit naar onze samenwerking. Hij heeft alles in huis om ons platform te laten groeien en de redactie verder te professionaliseren.” 

Roy op het Veld: “Europa heeft zichzelf ten doel gesteld om in 2050 een klimaatneutraal continent te zijn. Dat betekent dat er heel erg veel moet gebeuren in de economie en de maatschappij. In dat proces zal de behoefte aan nieuws, achtergronden en opinie toenemen. Het is mijn ambitie om samen met de redactie van DuurzaamBedrijfsleven en straks Change Inc. een onmisbaar platform te maken voor iedereen die professioneel met verduurzaming bezig is. Ik ben ontzettend trots om hoofdredacteur te worden van DuurzaamBedrijfsleven en een bijdrage te mogen leveren aan het versnellen van de transitie naar een duurzame economie.”

DuurzaamBedrijfsleven werd in 2012 opgericht en is hét businessplatform voor succesvol duurzaam ondernemen. DuurzaamBedrijfsleven versnelt de verduurzaming van de Nederlandse economie door duurzame initiatieven zichtbaar te maken en bedrijven tot actie aan te zetten. Eerder verbond journalistiek boegbeeld Paul van Liempt (bekend van BNR en RTL-Z) zich al aan DuurzaamBedrijfsleven. Van Liempt maakt onder meer de wekelijkse podcast-serie Green Leaders, hét podium voor frontrunners van de duurzame economie. Op het Veld volgt Joyce de Thouars op, die besloten heeft haar loopbaan elders voort te zetten.


« Terug

Reacties op 'Roy op het Veld benoemd tot hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven en Change Inc.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.