Een staaltje statistieken!

Statistiek fun 705x220.jpgdonderdag 11 juni 2020 12:47

De Week van Logeonline van vorige maand was een groot succes! Naast veel aandacht voor de community waren er ook een drukbezocht webinar, een intervisiesessie, een winactie en interessante interviews met professionals uit het vak. Het resultaat mag er zijn. Zo kwamen 350 nieuwe voor het eerst een kijkje nemen in de community, kregen in totaal de 34 verschillende groepen 742 nieuwe leden erbij en toonden 1.794 websitebezoekers interesse in het webinar over community management. We nemen je graag mee in de wereld van Logeionline met cijfers, want meten=meten!

Door de redactie

Joining the club!
Je hebt automatisch toegang tot www.logeionline.nl als je lid bent van Logeion. Toch waren er veel leden die niet wisten wat Logeionline precies was en/of die nog nooit hadden ingelogd op de community. In de Week van Logeionline is daar voor 350 leden verandering in gekomen, want zij hebben zich aangemeld op Logeionline.

Drukte van jewelste
Gedurende de week waarin de community in het zonnetje werd gezet was er flink wat activiteit in de community. Het aantal reacties, bijvoorbeeld op het forum ‘Praat mee’ en in de groepen, steeg naar 387 en het aantal ‘likes’ steeg naar 239. In de Week van Logeionline hebben verschillende mensen 8 nieuwe topics in het forum en 7 nieuwe groepen gestart. Ook de 27 groepen die voor het begin van de Week al bestonden, groeiden exponentieel tussen 11 mei en 15 mei. In totaal sloten leden zich namelijk 742 keer bij een groep aan.

Genoeg te leren en te lezen
Op www.logeionline.nl verschenen in de Week van Logeionline 15 artikelen over de online community en community management. Zo kon je interviews lezen met Juliette van der Wurff (adviseur over community platformen bij Mett), Guido Verboom (community expert en daarnaast ambassadeur van Logeionline), André Manning (directeur van Logeion) en Yvonne van Vliet (projectleider bij Logeion en community manager van Logeionline). Ieder gaven zij hun unieke blik vanuit hun verschillende rollen op communities en Logeionline. Maar ook passeerden ‘best practices’, blogs en diverse artikelen de revue.

Webinar scoorde een 8,5. Je kunt hem terugkijken!
In de Week van Logeionline organiseerden Logeion en Mett samen het webinar ‘Duik samen in de wereld van community management’. Een heel populair onderwerp, want binnen een uur hadden 250 deelnemers zich aangemeld en zat het webinar vol. De pagina met de bijeenkomst is op de Logeion-website door wel 1.794 mensen bezocht. Maar gelukkig is het webinar voor de Logeion-leden nog terug te kijken via Logeionline. Een aanrader, want het webinar brak de records van Logeion tot dan toe. Van de deelnemers keek 78% live mee. En tijdens het webinar vond veel interactie plaats, namelijk 46% van de deelnemers praatte mee over het onderwerp community management in de openbare chat. Al met al een succes, want het online publiek gaf het webinar het gemiddelde cijfer: 8,5.

Helpende helden
Voor degenen die bekend zijn met community management of in de Week van Logeionline er meer erover te weten zijn gekomen, hebben vast wel een keer de term ‘ambassadeurs’ langs horen komen. Een online community bloeit moeizaam op zonder een kerngroep van ambassadeurs. Enthousiastelingen die actief zijn in een (online) community en zo de rest van de communityleden activeren. Ook Logeionline heeft deze zogeheten ‘ambassadeurs’ nodig. Een van de doelen van de Week van Logeionline was ervoor zorgen dat mensen het nut en de noodzaak van de community zouden inzien of gewoonweg plezier aan de community zouden beleven, waardoor ze ambassadeur van Logeionline zouden willen worden. We hoopten op 10 potentiele ambassadeurs, want die zijn minimaal nodig voor het activeren van een community. Dat is gelukt en hoe! In totaal hebben 33 potentiele ambassadeurs zich gemeld. Een ongekende hoeveelheid waarmee we dan ook heel blij zijn. Samen met hen willen graag de handen ineen slaan om nog meer waarde te bieden in en met Logeionline. Lijkt het jou ook leuk om de online ledencommunity een boost te geven en je bij een leuke groep met community enthousiastelingen aan te sluiten? Stuur dan een mailtje naar yvanvliet@logeion.nl voor meer informatie over ambassadeur worden.

« Terug

Reacties op 'Een staaltje statistieken!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.