Young Logeion zoekt nieuwe voorzitter, want voorzittersduo Oscar van Elferen en Freek Snelting stoppen

banner-oscar-freek-04-06.pngwoensdag 10 juni 2020 16:40

Voorzitter Oscar van Elferen en vicevoorzitter Freek Snelting ronden hun bestuursperiode af en stoppen per 1 juli met hun bestuurstaken voor Young Logeion. Daarom zoekt het bestuur nu naar een nieuwe voorzitter. Iemand die samen met vijf enthousiaste bestuursleden verder bouwt aan de jongerentak van Logeion.

Door de redactie

Voorzittersduo Oscar van Elferen en Freek Snelting
“Het voelt natuurlijk wat vreemd om tijdens zo’n bijzondere situatie te stoppen”, vertelt Oscar, “maar we zien juist dat deze periode veel kansen biedt voor een nieuwe voorzitter met frisse ideeën om onze ingezette koers verder te gaan vormgeven.” De afgelopen bestuursperiode is vooral ingezet op modernisering. Het bestuur is van acht naar vijf leden teruggebracht, Young Logeion heeft een nieuwe look and feel gekregen en er zijn stappen gezet om vaste partners aan Young Logeion te verbinden.

De afgelopen twee jaar is het aantal leden onder de dertig jaar verdubbeld, van 200 naar 400. “Daarmee heeft Logeion een jongerentak waarop andere beroepsverenigingen jaloers zijn”, stelt Freek. “We weten hoe we de startende communicatieprofessional kunnen inspireren en aan elkaar kunnen verbinden. Dat zien we ook terug in onze beoordelingen. Onze events worden structureel met een 8+ beoordeeld.” Amelie Ribbers, bestuurslid externe relaties, zal het vicevoorzitterschap overnemen. Voor de voorzitterspositie is Youn Logeion op zoek naar een nieuwe voorzitter.

Vacature voorzitter Young Logeion-bestuur
Young Logeion zoekt een nieuwe voorzitter! Als voorzitter ben jij het gezicht van het grootste netwerk in Nederland voor young professionals in communicatie. Samen met vijf enthousiaste bestuursleden ga je verder bouwen aan de jongerentak van beroepsorganisatie Logeion. Het voorzitterschap biedt je de kans om een waardevolle bijdrage te leveren aan de vereniging, het communicatievak en natuurlijk jouw eigen persoonlijke ontwikkeling.

Wie zijn wij?
Young Logeion is het netwerk voor studenten en starters in communicatie tot dertig jaar. Ons doel is om jonge vakgenoten te verbinden en verder te ontwikkelen in het vak. Dat doen we elk jaar met acht events waarbij persoonlijke ontwikkeling, innovatie of netwerken centraal staat. Daarnaast hebben we een buddyprogramma en organiseren we jaarlijks een internationale studiereis. Ons bestuur bestaat uit een voorzitter, vicevoorzitter, HR-manager, een programmacoördinator, sponsormanager en een bestuurslid externe relaties. Als bestuur komen we één keer per maand bij elkaar om te vergaderen, maar we vinden het ook gezellig om af en toe tussendoor af te spreken.

Waar ga jij voor?
In de afgelopen twee jaar hebben we ons ledenaantal weten te verdubbelen, hebben we een rebranding gerealiseerd en is onze programmering beoordeeld met een 8+. Er staat dus een stevige basis. Het is nu aan jou om samen met je bestuur tijdens deze bijzondere tijd een nieuwe koers in te zetten, waarbij je als voorzitter de grote lijnen en doelen in de gaten houdt. Je hebt een frisse kijk op ontwikkelingen in ons vak en in het bijzonder de rol van de jonge generatie daarin. Als het gezicht van onze club pak je dan ook regelmatig het podium in (vak)media en tijdens bijeenkomsten om jouw visie stevig neer te zetten. Tot slot leg je actief de verbinding met het bureau en Logeion-bestuur.  

Wie ben jij?

  • Raak je niet uitgepraat over communicatie?
  • Heb je een scherpe mening over de positie van jonge communicatieprofessionals?
  • Weet je samen met je bestuursgenoten originele ideeën om te zetten naar spraakmakende activiteiten?
  • Vind je het leuk om voor grote groepen te spreken en treed je makkelijk naar buiten?
  • Heb je een groot (aantoonbaar) communicatienetwerk?
  • Kun je zes tot acht uur per week besteden aan je voorzitterschap en krijg je die ruimte ook van je werkgever?
  • Ben je een mid-twintiger en word je binnen nu en twee jaar niet ouder dan 30 jaar?
  • Zit je vol energie om de komende twee jaar Young Logeion nog beter op de kaart te zetten?
  • Ben of word je lid van Logeion?


We kijken uit naar jouw reactie!
Laat ons weten wie je bent en waarom jij de nieuwe voorzitter van Young Logeion wilt worden. Als bestuur werken we erg resultaatgericht: kom in je sollicitatie met concrete ideeën. We ontvangen jouw motivatie en cv graag uiterlijk 22 juni via young@logeion.nl.

Meer weten?
Wil je meer weten over het voorzitterschap? Onze huidige voorzitter Oscar van Elferen beantwoordt met veel plezier jouw vragen via oscarvanelferen@gmail.com of 06-28267299.

« Terug

Reacties op 'Young Logeion zoekt nieuwe voorzitter, want voorzittersduo Oscar van Elferen en Freek Snelting stoppen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.