Columns dwongen Bartho Boer zijn gedachten op een rij te zetten

Bartho Boer 705x220.jpgdonderdag 28 mei 2020 11:35

Als columnist van C richtte hij net geen twintig keer het woord tot zijn vakgenoten. Zijn negentiende bijdrage is door een functiewissel noodgedwongen zijn laatste. Dat er een eind komt aan de columns, vindt Bartho Boer ergens wel jammer. “Maar aan alles komt een einde”, constateert hij nuchter in een interview in de nieuwe C die vanaf aanstaande vrijdag op de mat ligt.

Door de redactie

“Een nieuwe baan vraagt ook focus. Ik had sinds oktober 2016 een column in C. Ik heb het altijd als hartstikke eervol ervaren om dat te mogen doen. Om me in een column te kunnen richten tot mijn vakgenoten. Maar het moet ook altijd goed zijn. Slaat het wel ergens op wat ik opschrijf? En heeft die vakgenoot er wel iets aan? Dat vond ik ook altijd wel spannend. Ik ga het dus missen. Het mooie van het schrijven is dat die columns mij dwingen mijn gedachten op een rij te zetten. En dan kom ik ook tot rust.”

Boer probeerde in zijn columns altijd een verrassend inzicht te geven. Niet omdat het per se allemaal anders moet, maar gewoon omdat het vak dit verdient: “Ons vak is enorm rijk en divers en er wordt veel van verwacht, dat vraagt ook creativiteit van gedachten. Af en toe een andere bril opzetten. Dat is goed en daar worden we met elkaar beter van. Elk idee kan, mits juist uitgevoerd en in de goede context, een succes worden. Als ik een column af heb, denk ik altijd: misschien kan iemand er iets mee. Misschien kan ik iemand aanzetten tot net een andere gedachte of een ander inzicht.”

Vanaf C05, die verschijnt in juli, wordt Mayke van Keep van de Issuemakers columnist van C. Lees het hele afscheidsinterview met Bartho Boer, én zijn laatste column, in C04! De nieuwste editie van het communicatiemagazine van Nederland ligt vanaf vrijdag op de deurmat.

« Terug

Reacties op 'Columns dwongen Bartho Boer zijn gedachten op een rij te zetten'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.