Hogeschool Rotterdam is nieuwe Partner van het Centrum Strategische Communicatie

CSC-partner hogeschool rotterdam 705x220.jpgdonderdag 28 mei 2020 10:46

Het Centrum Stratgische Communicatie (CSC) mag een nieuwe partner verwelkomen: Hogeschool Rotterdam. Het CSC is een niet-fysiek platform van Logeion dat de communicatiewetenschap en -praktijk met elkaar verbindt. Samen met ruim twintig andere Partners van het CSC ondersteunt Hogeschool Rotterdam onder andere de Leerstoel Strategische Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en maken ze wetenschappelijk onderzoek naar (strategische) communicatie vanuit het CSC mogelijk.

Door de redactie

“We zijn blij dat de Hogeschool Rotterdam partner is geworden van het Centrum Strategische Communicatie (CSC) van Logeion. Het doel van het CSC is om een brug te slaan tussen communicatieonderwijs -en wetenschap en de praktijk. Hogeschool Rotterdam is daar een goed voorbeeld van en een plek waar deze, door de interactie tussen docenten en studenten, vanzelfsprekend is. De kennis en ervaring van de vakgenoten van Hogeschool Rotterdam zal op die manier een bijzondere toegevoegde waarde hebben voor het CSC”, aldus Andre Manning van Logeion.

Hogeschool Rotterdam
Bij Hogeschool Rotterdam staat contextrijk onderwijs hoog in het vaandel. Studenten, docenten, onderzoekers en professionals werken binnen een leerwerkomgeving aan tal van communicatievraagstukken die spelen in de praktijk. “We zien in de samenwerking met het Centrum Strategische Communicatie dan ook een mooie kans om de interactie tussen het onderwijs, het praktijkgericht onderzoek en de beroepspraktijk te intensiveren. Door de handen ineen te slaan, kunnen we de huidige en toekomstige communicatieprofessionals nóg beter bedienen. Zelf hopen we ook zeker een bijdrage aan het centrum te leveren. Met onze lector Communication in the Networked Society, Lotte Willemsen, zien we daar ook zeker mogelijkheden toe”, vertelt Agaath Flikweert van Hogeschool Rotterdam.

Studenten opleiden tot ‘smart connectors’, daar ligt de uitdaging van de opleiding Communicatie van Hogeschool Rotterdam. Communicatieprofessionals die bruggen kunnen slaan tussen verschillende partijen. Dat betekent dat ze oog en oor hebben voor de issues die binnen en buiten de organisatie spelen. Kwesties die vragen om een standpunt en waarover je met elkaar in gesprek moet gaan. Niet om te winnen maar om met elkaar in beweging te komen. En dat vraagt vaak om slimme, creatieve oplossingen. "Het feit dat we met onze neus op tal van technologische ontwikkelingen zitten – als opleiding maken we deel uit van het instituut Communicatie Media en Informatietechnologie – draagt daar zeker ook aan bij", zegt Agaath. 

Partners van het Centrum Strategische Communicatie
Als Partner van het CSC verkennen onderzoekers en docenten van universiteiten, hogescholen, particuliere onderwijsinstellingen en strategische communicatieprofessionals elkaars werkterrein. Ook delen ze kennis met elkaar en ontwikkelen samen relevante onderzoeksvragen. De verdieping en verrijking die deze ontmoetingen tussen wetenschap en praktijk opleveren, geven richting aan de verdere positionering en professionalisering van het vak communicatie. Door de activiteiten van het CSC wordt het (strategische) communicatievak naar een hoger niveau gebracht.

Op de website van het Centrum Strategische Communicatie vind je meer informatie over het CSC en kun je ook alle andere Partners van het CSC bekijken. Heb je interesse om het CSC en de Logeion-leerstoel ook te ondersteunen? Download de flyer voor meer informatie of neem contact op met partnerships@logeion.nl.

« Terug

Reacties op 'Hogeschool Rotterdam is nieuwe Partner van het Centrum Strategische Communicatie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.