René Rouwette en Bart Jochems senior adviseur bij EPPA

Benoeming EPPA 200x200.jpgdonderdag 07 mei 2020 15:46

Bart Jochems en René Rouwette hebben zich als geassocieerd senior adviseur aangesloten bij adviesbureau voor public affairs en strategische communicatie EPPA in Den Haag. Jochems (1961) gaf dertien jaar (mede) leiding aan communicatie- en lobbybureau Smart&Able (eerder: ‘Marlot Communicatie’). In januari 2020 begon hij voor zichzelf. Rouwette (1982) is een public affairs adviseur met veel ervaring in de maatschappelijke en publieke sector. Hij werkte onder meer als senior adviseur voor Hivos en diende lokale, nationale en internationale opdrachtgevers.

Bart Jochems
Met Jochems als geassocieerd adviseur heeft EPPA voor haar opdrachtgevers een nóg steviger aanbod op de terreinen strategische (crisis)communicatie, woordvoering en (media- en presentatie)training. Jochems is voormalig journalist (Gemeenschappelijke Pers Dienst, RTL Nieuws, NOS Journaal) en woordvoerder (AEGON Nederland, ministerie van Buitenlandse Zaken). Hij stond en staat klanten uit overheid en bedrijfsleven bij in corporate communicatie en lobby. Politici, Raden van Bestuur, CEO’s en communicatieafdelingen schakelen hem ook in voor media- en presentatietrainingen. Op interim- of detacheringsbasis werkt Jochems als directeur communicatie of woordvoerder.

René Rouwette
De afgelopen 4,5 jaar was Rouwette kwartiermaker en directeur van de maatschappelijke organisatie Kompass in Den Haag. Hij adviseert maatschappelijk georiënteerde organisaties en bedrijven over hoe ze hun belangen in de politiek effectief kunnen behartigen. Rouwette heeft een uitgebreid nationaal en internationaal politiek netwerk en veel ervaring met strategisch public affairs advies op maat. Met zijn praktische en universitaire ervaring als trainer en docent gaat Rouwette bovendien binnen EPPA het trainingsaanbod op het gebied van strategische positionering, lobby, framing en participatie verder verbreden.

« Terug

Reacties op 'René Rouwette en Bart Jochems senior adviseur bij EPPA'

KHALED KKALED
Geplaatst op: 16-01-2021 13:47

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.