Digitale strijd voor finaleplek Communicatieverkiezingen van start

ComVerkiezingen2020 (roze en blauw huisje) 705x220.jpgdonderdag 23 april 2020 17:36

Geheel passend bij de huidige tijdsgeest hebben 13 shortlist kandidaten op woensdag 22 april digitaal gestreden voor een finaleplek in de Verkiezing van de Communicatieman/vrouw en het CommunicatieTalent van 2020. Wegens de huidige situatie omtrent COVID-19 was de selectiecommissie genoodzaakt de pitchronde te verplaatsen naar een online omgeving, maar dat maakte de selectie van finalisten er niet makkelijker op.

Door de redactie

De pitches van de 13 kandidaten zijn door de selectiecommissie en een recruiter van Yacht beoordeeld op de vijf selectiecriteria: inspirerend, innovatief, impact, individuele bijdrage en presentatie. Lisanne Nieuwland (Wepublic), lid van de selectiecommissie, kijkt terug op een geslaagde dag: "Het niveau van de pitches van de kandidaten lag erg hoog. Ze hebben het ons moeilijk gemaakt!"

De kandidaten gaven aan dat zij blij waren dat de pitches online doorgang konden vinden. Zij zagen het als een uitdaging om de selectiecommissie ook digitaal te overtuigen. Volgens commissielid Lisanne zijn de kandidaten hier in geslaagd: "De kandidaten hebben creatieve oplossingen gevonden om ons digital te verassen. Leuk om te zien hoe iedereen hier een eigen draai aan gaf. Van inspirerende filmpjes en knap Photoshopwerk tot live vlogsessies."

De drie beste kandidaten van beide verkiezingen gaan door naar de finale. Op donderdag 7 mei wordt bekend wie de finalisten zijn. De jury heeft naast deze drie kandidaten nog de mogelijkheid om een wildcard in te zetten. De kandidaat met de wildcard gaat dan alsnog door naar de volgende ronde. Op donderdag 28 mei hebben de finalisten (waarschijnlijk ook digitaal) een interview met de vakjury. Op 16 juni 2020 wordt bekendgemaakt wie er met de titel Communicatieman/vrouw 2020 en wie er met de titel CommunicatieTalent 2020 naar huis gaat. Meer daarover lees je binnenkort op de website van Logeion.

« Terug

Reacties op 'Digitale strijd voor finaleplek Communicatieverkiezingen van start'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.