Logeion richt de pijlen op online kennisdelen

Webinar online laptop 705x220.jpgdonderdag 16 april 2020 16:40

Logeion blijft de komende tijd verbinden en kennisdelen. Elkaar fysiek ontmoeten zit er even niet in, dus richt de vereniging haar pijlen op online mogelijkheden. Het eerste initiatief is gestart, namelijk de webinarrubriek: Logeion@home. Daarnaast staan ook panelgesprekken en online Vakimpulsen staan op de planning.

Door de redactie

Logeion@home
Iedere dinsdag en donderdag is om 17.00 uur een persoonlijk videovraaggesprek van een kwartier met een vakgenoot onder leiding van Hans Etman. Dit zijn luchtige interviews met vakgenoten om je werkdag mee af te sluiten. Er komen vragen aan bod als: Hoe ga je om met de huidige situatie? Welke invloed heeft dit op je werk? Hoe houd je werk en privé in balans? En wat voor verrassende oplossingen worden er gevonden? Je krijgt vanzelfsprekend een kijkje thuis bij de desbetreffende vakgenoot. 

In de eerste editie van Logeion@home spraken we Oscar van Elferen, senior woordvoerder bij het Verbond van Verzekeraars en voorzitter van Young Logeion. Hij had het over de creativiteit binnen Young Logeion in het ontwikkelen van digitale middelen voor de binding en over de uitdaging om met zijn collega-woordvoerders vanuit huis af te stemmen. In editie nummer twee hoorden we Lisette Kaptein, strategisch adviseur & coördinator Innovatie Communicatie bij Politie Nederland. Zij gaf onder meer tips over hoe je in deze tijd de mensen in je organisatie bij elkaar houdt en hoe daar bijvoorbeeld Instagram een rol in speelt. Paul Tissingh is Strategisch Adviseur Communicatie bij de gemeente Rotterdam en maakte ook deel uit van het projectteam Eurovisie Songfestival. Hij ging in de derde editie onder meer in op zijn plotseling veranderende opdracht nu het Eurovisie Songfestival in de stad Rotterdam niet doorgaat en de ontdekking dat het contact met elkaar op afstand juist persoonlijker lijkt te worden. 

Op de planning voor donderdag 16 april staat een gesprek met Corine van Impelen (Naturalis en bestuur Logeion). Dinsdag 21 april komt Jeroen Koedam (provincie Zuid-Holland) aan het woord en de donderdag daarop Marc Lamers (Rode Kruis). Heb je een webinar gemist? Alle webinars kun je terugkijken op deze website. 

Toekomstige webinars
Volgende week start Logeion met een tweede soort webinar in de vorm van panelgespreken. We zijn natuurlijk benieuwd naar hoe de gebeurtenissen om ons heen het communicatievak raken. Natuurlijk is het nog te vroeg om conclusies te trekken, maar het verkennen van de vraag in goede panelgesprekken gaan we wel al doen. Volgende week zal het eerste webinar onder de vlag van 'C-Zicht’ plaatsvinden.

Daarnaast starten we binnenkort ook met de eerste online Vakimpulsen. Dit zijn korte en krachtige kennissessies van specialisten van binnen en buiten het vak over onderwerpen die nu misschien in een ander perspectief komen te staan. Ook voor Logeion geldt dat we leren door te experimenteren. Houd daarom de agenda in de gaten voor alle nieuwe initiatieven of meld je aan voor onze nieuwsbrieven om op de hoogte te blijven.

« Terug

Reacties op 'Logeion richt de pijlen op online kennisdelen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.