Communicatieverkiezingen gaan online door!

ComVerkiezingen2020 (roze en blauw huisje) 705x220.jpgdonderdag 16 april 2020 11:53

C-day gaat dit jaar vanwege COVID-19 niet door in de offline vorm die we gewend zijn. Maar er is wel een afgeslankte online editie met een spreker én de benoeming van de Communicatieman/vrouw en het Talent van 2020. De kandidaten die zijn genomineerd voor de Communicatieverkiezingen pitchen dit jaar dan ook digitaal voor de selectiecommissie. "Het wordt een beetje improviseren, maar dat hoort natuurlijk ook heel erg bij deze tijd", zegt Paulien Trommelen, voorzitter van de selectiecommissie.

Door de redactie

"We hebben intern met elkaar goed afgewogen of het in deze tijd gepast is deze verkiezing door te zetten. De hele wereld is in de greep van corona en ook heel veel communicatieprofessionals in het bedrijfsleven en de publieke sector zijn hier erg druk mee. We besteden hier dan ook aandacht aan tijdens de verkiezingen en op 16 juni bij de bekendmaking", aldus Paulien.

Op 22 april krijgen alle kandidaten de kans zichzelf en hun casus online te presenteren. Het begint met een pitch waarin de kandidaat maximaal tien minuten de tijd krijgt zijn/haar casus te presenteren. Ook presenteren de kandidaten hun visie op het communicatievak en is er op het einde ruimte voor vragen Paulien: "De vorm staat geheel vrij. Het is digitaal, dat is een uitdaging, maar geeft ook mogelijkheden. We laten ons verrassen." Op basis van de pitches kiest de selectiecommissie drie kandidaten en draagt deze voor aan vakjury. De jury heeft naast deze drie kandidaten nog de mogelijkheid om een wildcard in te zetten. De kandidaat met de wildcard gaat dan alsnog door naar de volgende ronde. Op donderdag 28 mei hebben de finalisten (waarschijnlijk ook digitaal) een interview met de vakjury.

 

« Terug

Reacties op 'Communicatieverkiezingen gaan online door!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.