Nieuw initiatief voor internationale vakgenoten

Wereld globaal internationaal 705x220.jpgwoensdag 15 april 2020 18:09

Door het bestuur van Logeion is groen licht gegeven voor een nieuw initiatief om onze vereniging nog relevanter te maken. En dan in het bijzonder voor de groeiende groep expatcommunicatieprofessionals die in Nederland werkzaam zijn. Deze ambitie sluit ook heel mooi aan bij de internationaliseringsslag die Logeion de afgelopen anderhalf jaar heeft ingezet.

Door de redactie

En simpelweg bij de internationalisering van Nederland en dan met name de Randstad (Amsterdam, Rotterdam en Den Haag) en de aanwezigheid en komst van nieuwe hoofdkantoren in die regio en daarmee Engelssprekende vakgenoten. Het is de bedoeling dat onder leiding van bestuurslid Rosalinde en een aantal internationale collega’s een groep vakgenoten aan de slag gaat om deze ambitie verder vorm te geven.

Rosalinde van de Wall, bestuurslid van Logeion, licht toe: "Nederland kent van oudsher een groot aantal hoofdkantoren van multinationals als bijvoorbeeld Unilever, Philips, AkzoNobel en Shell waar ook een grote groep internationale vakgenoten werken. Daar zijn de laatste jaren een behoorlijk aantal mondiale of Europese hoofdkantoren bijgekomen waar veel internationale collega’s op af komen. Dat zijn mensen met met een brede ervaring, die zich hier vervolgens aan willen sluiten bij een netwerk van mensen die in dezelfde situatie zitten en om kennis en ervaring uit te wisselen over het vak, maar ook specifiek om hun weg te vinden in Nederland binnen het vak. Omdat een dergelijk netwerk voor deze mensen op dit moment ontbreekt, willen we ze graag een plek geven binnen Logeion." De komende periode zal worden gebruikt om de wensen en verlangens van de expats nog beter in kaart te brengen en om dan geleidelijk aan een actief netwerk binnen Logeion te realiseren. Een netwerk dat regelmatig bij elkaar komt en ook op dezelfde manier relevante kennisbijeenkomsten organiseert. Uiteindelijk is het dan de bedoeling dat er een kruisbestuiving ontstaat tussen deze internationale collega’s en de andere Logeion-leden.

« Terug

Reacties op 'Nieuw initiatief voor internationale vakgenoten'

Pauline van der Pol
Geplaatst op: 16-04-2020 19:45
Goed nieuws. Ik zie uit naar de activiteiten!

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.