Sneak peek in de nieuwe C: Het belang van een eenduidige boodschap

C#3 2020 705x220.jpgdonderdag 16 april 2020 14:00

Svenja Westerduin, communicatieadviseur Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), is betrokken bij de crisiscommunicatie van het Nationaal Kernteam Crisiscommunicatie (NKC). "Wij zijn bezig met de coronacrisis sinds de begeleide terugkeer van Nederlanders uit Wuhan naar Eindhoven in begin februari. Het NKC is een centraal samenwerkingsverband met een basisbezetting vanuit de NCTV. Wij zijn altijd paraat, worden continu getraind en zijn direct in te zetten als er een crisis is en als er dan ook behoefte is aan die centrale samenwerking. Nu we werken in het verband van het NKC, zie je dat alle ministeries betrokken zijn; zo omvangrijk is deze crisis voor overheidscommunicatie."

Door de redactie

"Ik vind dat we veel voor elkaar krijgen in heel korte tijd", vervolgt Svenja. "Iedereen doet zijn best om als één te werken. Is dat moeilijk? Ja natuurlijk. Stel je voor dat je in een paar dagen tijd een heel nieuwe afdeling opricht, die in hoog tempo communicatie moet gaan opzetten waar heel Nederland om zit te springen. Je werkt onder een vergrootglas en moet continu aansluiten op een actualiteit die elk uur verandert. Als er een persconferentie geweest is, gaat half Nederland naar Rijksoverheid.nl en dan moet alle informatie daar goed staan: de actuele maatregelen, antwoorden op veelgestelde vragen, socialemediaposts, factsheets, een publiekscampagne. Ook bij publieksinformatienummer 0800-1351 moet al die informatie tijdig zijn verwerkt. En ja, dat werkt. Overal waar je kijkt, zie je onze boodschappen terug. En iedereen houdt zich heel goed aan de maatregelen die afgekondigd zijn en centraal staan in onze communicatie. We kunnen de noodzaak dus goed overbrengen."

Het hele verhaal over het NKC lees je in de nieuwe editie van vakblad C. Deze ontvang je aanstaande vrijdag in je brievenbus!

« Terug

Reacties op 'Sneak peek in de nieuwe C: Het belang van een eenduidige boodschap'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.