Vlaams initiatief: #RusthuizenBereikbaar

Belgischbericht705x220.jpgdonderdag 02 april 2020 08:00

Een team van meer dan dertig vrijwilligers uit Vlaanderen onderzocht en testte de eenvoudigste manier voor woonzorgcentra en rusthuizen om videogesprekken tussen bewoners en hun familie aan te bieden. De bevindingen zijn gebundeld in een eenvoudig stappenplan. Daarmee kan elk verzorgingshuis zelf stap voor stap videochat opzetten. Hetzelfde als persoonlijk contact is het zeker niet, maar dankzij videochat kunnen bewoners en hun familie elkaars glimlach terugzien. Zo is deze moeilijke periode net iets makkelijker te overbruggen.

Door Corine Havinga

Onze  oplossing werkt in twee stappen en handleidingen: 1) het rusthuis zet alles op en 2) informeert de familie. Zo wordt langs beide kanten de werking en opzet van een videogesprek uitgelegd. De handleidingen zijn allebei gratis te downloaden op de website.: www.rusthuizenbereikbaar.be.
De handleiding is in eerste instantie bedoeld voor rusthuizen en woonzorgcentra, maar kan bij uitbreiding door elke zorginstelling gebruikt worden. De initiatiefnemers van het project zijn Bart Wolfs, Jolien Bangels, Judith Ketelslegers en Lotte Thora.

« Terug

Reacties op 'Vlaams initiatief: #RusthuizenBereikbaar'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.