Dit is de dagvoorzitter op C-day20!

Pauline-deWilde_705x220.pngdonderdag 06 februari 2020 08:51

Pauline de Wilde, econoom, actrice en presentatrice van diverse tv-programma’s voor RTL4 en RTLZ, is er 16 juni 2020 bij in het NBC in Nieuwegein. Ze is de dagvoorzitter voor C-day20 en ze heeft er zin in: “Communicatie is alles en is overal, daar wil ik onderdeel van zijn!” Pauline de Wilde is een ervaren dagvoorzitter. Zo leidde ze eerder grote congressen, zoals het Topsector Logistiek Congres, het Global Entrepreneurship Summit en nu dus op 16 juni C-day20. Wij kijken er nu al naar uit en stelden haar alvast een aantal vragen.

Door de redactie

Je bent de dagvoorzitter op C-day20! Zin in? Wat zorgde ervoor dat je ‘Ja’ zei tegen het leiden van een congres voor 1000 communicatieprofessionals?
Ik heb ontzettend veel zin in mijn dagvoorzitterschap tijdens C-day. Een congres voor communicatieprofessionals past precies bij mij, want communicatie is alles en is overal, daar wil ik onderdeel van zijn. Met de technologische ontwikkelingen en de snelheid waarmee dat gaat, wordt het menselijke aspect en de manier waarop we communiceren nog belangrijker, ik wil dus zelf ook graag weten wat ons te wachten staat, hoe we ons kunnen voorbereiden en mooier nog waar onze kansen liggen."

Hoe belangrijk is communicatie in jouw werk?
“Communicatie is voor mij en mijn werk meerzijdig. Onder communicatie versta ik jezelf open en eerlijk uitspreken en ondanks dat ik als dagvoorzitter natuurlijk een vrij neutrale rol inneem, is het superbelangrijk dat ik mezelf meeneem en de dag begeleid op een manier die bij mij én mijn publiek past. Dus ook welke taal spreek ik? Welke sfeer straal ik uit? Als het gaat over communiceren de zin van een boodschap verkondigen, dan is dat één van mijn belangrijkste taken als dagvoorzitter. Zorgen dat de boodschap van mijn opdrachtgevers zo goed mogelijk aankomt en beklijft bij het publiek. Een hele mooie interessante en lekker dynamische taak. Ik hou dus duidelijk van mijn vak, hoe fijn?!”

De rode draad op C-day is ‘Future Forward’. Welke technologische ontwikkelingen gaan ons werk beïnvloeden volgens jou? En welke ontwikkelingen zijn voor jou belangrijk?
“Natuurlijk gaat robotisering een nog belangrijkere rol spelen in ons leven en zeker in ons werkzame leven. Ik zie het echter als een mooie kans, want het werk dat door robots gedaan kan worden, geeft ons ruimte om ons te kunnen richten op de taken waar we echt goed in zijn (dan wel zouden moeten zijn)! Denk aan intermenselijk contact, ons creatieve brein weer de ruimte geven en daarmee echt zeggen wat we bedoelen. Hoe mooi is dat? Technologische ontwikkelingen en innovaties; het zijn allemaal kansen… en betekenen heel veel goeds voor ons als samenleving. Dit is niet zonder uitdaging, maar dat houdt het leven spannend zullen we maar zeggen.”

Wat hoop jij mee te nemen van je ervaring op C-day?
“Ik hoop dat we het voor elkaar krijgen om een perfecte balans te maken tussen de technologische toekomst en onze plek daarin als mensen. En natuurlijk hoop ik dat communicatief alles gesmeerd loopt, maar Hey dat is mijn taak en daar heb ik alle vertrouwen in.”

Wil jij Pauline live meemaken? Scoor dan nu voordelig een Early Bird-ticket voor C-day20!

« Terug

Reacties op 'Dit is de dagvoorzitter op C-day20!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.