Marjolein Jonker nieuwe Managing Director Yellow Communications

Marjolein-vierkant.pngmaandag 03 februari 2020 10:50

Marjolein Jonker is per 1 februari benoemd tot managing director bij het pr- en communicatiebureau Yellow Communications in Hoofddorp. Ze neemt hiermee de dagelijkse leiding van het bureau over van Karin van Geelen. Van Geelen blijft actief binnen het bureau als strategy consultant en mentor. Jonker werkt sinds 2008 bij Yellow Communications en trad in 2018 als Account Director toe tot het leiderschapsteam van het bureau.

Karin van Geelen, oprichter en eigenaar van Yellow Communications, draagt de dagelijkse leiding van het bureau over aan Marjolein. Karin: “Yellow Communications bestaat precies 15 jaar en gaat een nieuwe fase in. We willen groter groeien, verder professionaliseren, nieuwe strategische keuzes maken. Bij die nieuwe fase past een nieuwe rolverdeling waarin onze individuele wensen, ambities en talenten optimaal tot hun recht komen. Ik ben ontzettend blij dat Marjolein de dagelijkse leiding overneemt en zie onze nieuwe samenwerking als een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van Yellow.”

Voor Karin is Marjolein de aangewezen persoon om een deel van haar taken over te nemen: “Marjolein heeft de expertise en drive om het bureau verder te ontwikkelen. Zij is bij uitstek degene die, met behoud van de eigenheid en kwaliteit van Yellow, het team en het bureau naar een nieuw niveau kan brengen.”

Marjolein Jonker gaat de uitdaging graag aan: “We hebben de afgelopen jaren veel bereikt als PR- en communicatiebureau. Karin van Geelen heeft, met het team en de klanten, in vijftien jaar een prachtig bedrijf opgebouwd. Nu staan we op het punt door te groeien en daarbij past een ander soort leiderschap. De beslissing van Karinvan Geelen om ruimte te maken voor persoonlijke groei, vind ik erg stoer. Het is misschien makkelijker om gewoon door te blijven gaan met wat je doet, en dat was voor Yellow en het team ook prima geweest. Maar weten wat je wilt en wat goed is en daarvoor gaan, dat vraagt om moed. Ik ben blij dat zij een rol heeft gekozen waarin ze Yellow als team met al haar talenten op de best mogelijke manier blijft ondersteunen.”

Marjolein Jonker wordt bijgestaan door Jeroen Bais als operationeel manager a.i. Jeroen Bais is verbonden aan de Next Step Factory, waar hij ondernemers ondersteunt met het versnellen van hun organisatie. Hij is als coach al langer betrokken bij Yellow Communications, waar hij het team helpt nieuwe stappen te zetten in de professionalisering van de organisatie.

Karin van Geelen draagt in dit eerste kwartaal van 2020 haar taken verder over. Over haar nieuwe rol als Strategy Consultant en mentor: “Als Strategy Consultant deel ik graag mijn kennis en ervaring met klanten en collega’s om hen naar een hoger strategisch communicatieniveau te brengen. Datzelfde geldt voor mijn rol als Mentor. Ik begeleid en stimuleer mensen om het beste uit zichzelf te halen. Daarnaast ga ik ook buiten Yellow aan de slag als Life Planner, strategisch adviseur en sparringpartner voor kleine ondernemers. Het is een bewuste keuze voor de dingen waar ik de meeste energie van krijg: mensen adviseren en begeleiden.”

« Terug

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.