Tekstnet: Masterclass Speech schrijven

donderdag 20 februari 2020

Datum: donderdag 20 februari 2020
Tijdstip: 9.30 – 16.30 uur (inloop vanaf 9.00 uur)
Locatie: Koorenhuis, Prinsegracht 27, Den Haag
Kosten: € 120 voor Tekstnet- en Logeionleden: (inclusief koffie/thee en lunch; btw niet van toepassing)

Hoe schrijf ik een overtuigende speech? – Renée Broekmeulen

Hoe laat je een politicus overbrengen dat het nieuwe beleid aantrekkelijk is? Of hoe kun je een directeur zijn werknemers laten overtuigen van de noodzaak van een vervelende maatregel? En hoe ontroer je als vader of moeder je dochter op haar huwelijksdag? 

Dat doe je met een overtuigende speech. Een speech die het publiek vanaf de eerste zin grijpt. Een speech die je schrijft voor het oor. 

In deze masterclass leer je:

  • wat de beste manier is om stelling te nemen in je speech: wil het publiek iets horen of krijgen, kan de spreker iets beloven of geven?
  • hoe je op zoek gaat naar passende argumenten voor die stelling.
  • hoe je die stelling concreet maakt in taal en met voorbeelden, zoals een verhaal, een persoonlijke ervaring of een actualiteit.

Renée geeft theorie, laat voorbeelden zien uit haar praktijk en je gaat vooral zelf aan de slag met speechschrijven. Want speeches schrijven is niet alleen een kunst, het is vooral een vaardigheid. Je schrijft niet voor jezelf, maar voor een ander. 

Voor wie? Deze masterclass is bedoeld voor tekstschrijvers die enige ervaring hebben met het schrijven van speeches in opdracht. 

Kosten: € 120 voor Tekstnet- en Logeionleden: (inclusief koffie/thee en lunch; btw niet van toepassing) 

Meer informatie en aanmelden: kijk voor meer informatie op de agenda van Tekstnet

« Terug