Ontdek hoe je in 6 stappen meer regie krijgt op je agenda

Agenda planning 705x220.jpgwoensdag 26 juni 2019 15:18

Herken je dat? Je loopt de hele dag te rennen. En aan het einde van de dag ga je met een ontevreden gevoel naar huis? Wil je meer de regie op je agenda? Ga dan vandaag nog aan de slag. Met deze 6 stappen ga je meer tijd besteden aan wat je echt belangrijk vindt.

Door Platform Zelfstandig Ondernemers (PZO)

Pak een notitieboekje en pen en start vandaag nog.

  • Stap 1 Wat is belangrijk voor je en doe je direct?
  • Stap 2 Wat is belangrijk voor je en kom je (maar) niet aan toe?
  • Stap 3 Wat is je grootste afleider? Wat heb je nodig om hier minder tijd aan te besteden? Hoeveel tijd bespaar je hiermee in de week?
  • Stap 4 Wat is je grootste tijdverspiller? Wat heb je nodig om hier geen tijd meer aan te besteden? Hoeveel tijd bespaar je hiermee in de week?
  • Stap 5 Schrijf op hoeveel tijd je bespaart bij stap 3 en 4.
  • Stap 6 Besteed je bespaarde tijd uit stap 5 aan een activiteit waar je nu niet aan toekomt (uit stap 2). En herhaal dit stappenplan wekelijks. Door dit wekelijks te doen wordt het een gewoonte en leer je om bewuster om te gaan met je tijd. Hieronder staan nog 3 doorzettips om jezelf hierin te stimuleren.


Tip 1:
Stimulans - zoek een mooie foto op of schrijf een quote op die past bij je gevoel om bewuster met je tijd om te gaan. Het gevoel nadat je iets hebt gedaan of iets niet meer hebt gedaan waar je gewoon heel trots op bent. Hang je stimulans op een zichtbare plek of plak het in je telefoonhoesje.
Tip 2: Beloning - bedenk voor jezelf een beloning die je krijgt, eet of drinkt nadat je je actie hebt uitgevoerd.
Tip 3: Wees mild voor jezelf - geef niet op als het niet lukt. Bewuster met je tijd omgaan gaat met vallen en opstaan. Lees het stappenplan nog eens door. En pak het weer op bij de stap die nu bij je past.

Spreekt dit je aan en zoek je meer handvatten om bewuster met je tijd om te gaan? Dan is de workshop ‘Meer de regie op je agenda’ op 4 juli van Platform Zelfstandig Ondernemen (PZO) misschien interessant voor jou.  

« Terug

Reacties op 'Ontdek hoe je in 6 stappen meer regie krijgt op je agenda'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2019 > juni

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.