Een virtuele assistent voor iedere communicatieprofessional

Deborah-Nas_zw705x220.pngdinsdag 18 juni 2019 15:08

"Wees niet bang voor kunstmatige intelligentie. Omarm het!" Deze boodschap heeft Deborah Nas, deeltijdhoogleraar Strategic design for technology-based innovation bij Industrieel Ontwerpen in Delft en innovatieadviseur bij uiteenlopende bedrijven. Ze is keynote speaker tijdens C-day19 en werd voor het vakblad C geïnterviewd.

Door de redactie

"Kunstmatige intelligentie heeft de grootste impact op kantoorwerk. Wij kunnen als mens niet goed met veel data omgaan. Artificial Intelligence, ofwel A.I., biedt daar uitkomst. Een toepassing is het scannen en analyseren van de berichtgeving in sociale media en kranten. Met A.I. krijg jij als communicatieprofessional binnen enkele seconden antwoorden op vragen als: wie zijn de 'key influencers', over welke thema’s wordt er gecommuniceerd, hoe denken mensen daarover, zijn er regionale verschillen. In de toekomst zal het zelfs mogelijk zijn om algoritmes vragen te laten opstellen die passen bij jouw interesses, zoals je ze zelf had kunnen bedenken. 'Machine learning' en 'deep learning' gaan dit mogelijk maken, mits er voldoende artikelen en uitingen op sociale media van jou te vinden zijn. Hoe meer data, hoe beter het algoritme zijn werk kan doen", vertelt Deborah. 

Benieuwd naar het hele artikel? Lees hier het interview dat verscheen in C #3 - juni 2019.

« Terug

Reacties op 'Een virtuele assistent voor iedere communicatieprofessional'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.