Deborah Nas: 'Hoe meer data, hoe beter het algoritme werkt'

Deborah-Nas_zw705x220.pngwoensdag 29 mei 2019 13:18

"Wees niet bang voor kunstmatige intelligentie. Omarm het!" Deze boodschap heeft Deborah Nas, deeltijdhoogleraar Strategic design for technology-based innovation bij Industrieel Ontwerpen in Delft en innovatieadviseur bij uiteenlopende bedrijven. In het nieuwe vakblad C, dat 14 juni verschijnt, staat een uitgebreid interview met Deborah. Lees nu alvast een kleine sneakpeek van het interview.

Door de redactie

"Kunstmatige intelligentie heeft de grootste impact op kantoorwerk. Wij kunnen als mens niet goed met veel data omgaan. Artificial Intelligence, ofwel A.I., biedt daar uitkomst. Een toepassing is het scannen en analyseren van de berichtgeving in sociale media en kranten. Met A.I. krijg jij als communicatieprofessional binnen enkele seconden antwoorden op vragen als: wie zijn de 'key influencers', over welke thema’s wordt er gecommuniceerd, hoe denken mensen daarover, zijn er regionale verschillen. In de toekomst zal het zelfs mogelijk zijn om algoritmes vragen te laten opstellen die passen bij jouw interesses, zoals je ze zelf had kunnen bedenken. 'Machine learning' en 'deep learning' gaan dit mogelijk maken, mits er voldoende artikelen en uitingen op sociale media van jou te vinden zijn. Hoe meer data, hoe beter het algoritme zijn werk kan doen", vertelt Deborah. Deborah Nas is keynote speaker tijdens C-day19 en zij gaat op het hoofdpodium uitgebreid in op dit onderwerp. Wil jij er meer over weten? Meld je dan aan voor het congres op 20 juni.

Je kunt binnenkort ook het volledige interview met haar lezen in C#3, die op 14 juni verschijnt. Leuk feitje: Het vakblad verschijnt doorgaans gesealed in je brievenbus. De sealing waarin je C ontvangt is nu nog duurzamer, want de folie die vanaf deze editie wordt gebruikt is 100% recyclebaar en is gemaakt uit suikerriet. Het vakblad zelf was al langer van duurzaam materiaal.

« Terug

Reacties op 'Deborah Nas: 'Hoe meer data, hoe beter het algoritme werkt''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.