Twee nieuwe medewerkers bij Schinkelshoek & Verhoog

Hannah Ploeger & Kees Verhoog 200x200.jpgdinsdag 19 maart 2019 14:29

Schinkelshoek & Verhoog (S&V) is versterkt met twee nieuwe medewerkers: Hannah Ploeger (1994) en Kees Verhoog (1992). Samen zijn zij verantwoordelijk voor politieke monitoring en ondersteuning van de senior medewerkers op het gebied van communicatie en public affairs.

Hannah Ploeger
Gedurende haar bachelor politicologie aan de Radboud Universiteit was Hannah Ploeger onder meer studentenvertegenwoordiger en redactielid van het politicologisch tijdschrift. Vervolgens specialiseerde ze zich in Antwerpen in de politieke communicatie. Naast haar werkzaamheden voor S&V verzorgt Hannah de communicatie van Prinsjesfestival. Ploeger is bij Schinkelshoek & Verhoog werkzaam als parttime medewerker public affairs en communicatie. Ze ontleedt de relaties tussen politiek, media en het publiek en weet hoe ze deze kan sturen. Door haar voormalige leidinggevende positie in meerdere commissies, haar functie als studentenvertegenwoordiger en haar werkzaamheden als jeugdambassadeur in Canada kan ze individuen met andere uitgangspunten laten inzien welke waarden en doelen zij gemeen hebben. De maatschappelijke betrokkenheid die Ploeger al vanaf jonge leeftijd eigen was motiveerde haar om een Bachelor Politicologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen te volgen. De groeiende rol van communicatie binnen de politiek leidde haar ertoe dit relatief onontgonnen wetenschapsgebied buiten de landsgrenzen te verkennen en een Master Politieke Communicatie te volgen aan de Universiteit van Antwerpen. Een intensieve mediatraining en de geconcentreerde vakkennis aldaar hebben Ploeger geleerd hoe zij een communicatiestrategie kan opzetten en deze op overtuigende wijze kan uitdragen. Deze vaardigheden zet zij ook in in haar functie als parttime communicatiemedewerker voor Prinsjesfestival, waar zij zowel betrokken is bij de externe als de interne communicatie en onder meer het gebruik van sociale media naar een hoger niveau wist te brengen.

Kees Verhoog
Kees Verhoog volgde tijdens zijn studies rechten en internationale betrekkingen aan de Universiteit Leiden de redactiestage van het Parlementair Documentatie Centrum en werkte als persoonlijk medewerker in de Tweede Kamer. Buiten kantooruren draagt Kees bij aan de organisatie van diverse activiteiten van Prinsjesfestival. Effectief communiceren over boodschappen en belangen, daarin ligt zijn passie. Niettemin beseft Kees dat het ondenkbaar is iemand doeltreffend te bereiken met je boodschap als die niet rust op grondige analyse en advies en als de formulering ervan de ontvanger niet raakt. Ook in dat cruciale voorwerk ligt zijn hart. Bovendien organiseert hij graag betekenisvolle activiteiten die een platform vormen voor het overbrengen van een boodschap. Plezier beleeft hij ook als hij mensen meekrijgt in het participeren. Hiermee deed Verhoog inmiddels enige praktijkervaring op. Zo volgde hij de redactiestage van het Parlementair Documentatie Centrum van de Universiteit Leiden, waar hij ook meehielp bij de organisatie van lezingen en debatten. Voor PrinsjesFestival droeg hij bij aan diverse activiteiten. Eerder sprong hij naast zijn studie als oproepkracht van Schinkelshoek & Verhoog in voor onder andere mediamonitoring.

« Terug

Reacties op 'Twee nieuwe medewerkers bij Schinkelshoek & Verhoog'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.