Noelle Aarts, voormalig hoogleraar op Logeion-leerstoel, tot ere-lid van Logeion benoemd

Noelle_cday_705x220.jpgdinsdag 27 november 2018 13:48

Noelle Aarts is tot ere-lid van Logeion benoemd. Ere-leden hebben een bijzondere bijdrage geleverd aan de beroepsorganisatie of aan het communicatievak. Aarts heeft de afgelopen negen jaar de Logeion-leerstoel van het Centrum Strategische Communicatie (CSC) bekleed. Ze was het wetenschappelijk boegbeeld van Logeion en bracht communicatiewetenschap en -praktijk dichter bij elkaar. Volgens bestuurslid Celia Noordegraaf heeft Aarts hier op geheel eigen wijze een unieke vorm aan weten te geven.

Door de redactie

De Leerstoel wordt bekleed door een bijzondere hoogleraar die zich inzet voor de verbinding tussen wetenschap en praktijk door het begeleiden van promovendi en het geven van onderwijs, maar ook door tal van optredens bij boekpresentaties, in adviesraden, bij congressen en andere bijeenkomsten. Logeion maakt samen met het CSC en partners van het CSC sinds 2008 de Leerstoel Strategische Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam mogelijk.

"Toen Noelle Aarts begon als bijzonder hoogleraar Strategische Communicatie bestond er absoluut geen draaiboek voor het verbinden van wetenschap en praktijk", zegt Celia Noordegraaf, bestuurslid Wetenschap & Professionalisering bij Logeion. "Zij heeft hier op geheel eigen wijze een unieke vorm aan weten te geven. Daardoor is ze uitgegroeid tot een boegbeeld van de wetenschap, zoals onder meer blijkt uit het feit dat ze al jaren de lijst met meest invloedrijke communicatieprofessionals aanvoert. Door haar is het vanzelfsprekend geworden om wetenschap en bedrijfsleven te verbinden. De Leerstoel is het hart van het Centrum Strategische Communicatie waar we nog veel van kunnen verwachten. Fijn, dat Noelle als ere-lid voorgoed met Logeion verbonden blijft." 

De afgelopen negen jaar bekleedde Aarts met veel verve deze Leerstoel en sinds september 2017 is ze hoogleraar 'socio-ecologische interacties' aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Binnenkort volgt meer nieuws over de opvolger van Aarts die de Logeion-leerstoel zal gaan bekleden. Benieuwd naar wie er nog meer allemaal ere-lid is? Neem een kijkje in de lijst met ere-leden.


Het Centrum Strategische Communicatie is een niet-fysiek platform dat de verbinding tussen wetenschap en praktijk aanjaagt. Onderzoekers en docenten van universiteiten, hogescholen, particuliere onderwijsinstellingen en communicatieprofessionals verkennen elkaars werkterrein, delen kennis en ontwikkelen samen relevante onderzoeksvragen. De verdieping en verrijking die deze ontmoetingen opleveren, geven richting aan de verdere positionering en professionalisering van het vak communicatie.

« Terug

Reacties op 'Noelle Aarts, voormalig hoogleraar op Logeion-leerstoel, tot ere-lid van Logeion benoemd'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.