Minder focus. Meer effect - Srini Pillay

C4 Minder focus meer effect - Srini Pillay.jpgdecember 2017

Recensent: Maria Harmsen
Het boek begint als een roman. ‘Op een vrijdagavond in 1983 reden een man en zijn vriendin over de Carlifornia Highway…’. Ik heb dan nog de hoop dat het een leuk boek wordt dat lekker weg leest. Maar een paar hoofdstukken verder merk ik dat ik er bijna niet doorheen kom.

Kern van het boek is dat teveel focus niet goed is. Het gevaar ligt op de loer dat je randzaken niet meer waarneemt en uitgeput raakt door alles op alles te zetten om je doel te behalen. De auteur stelt ons gerust door aan te geven dat het lijkt dat elk succesvol persoon in een rechte lijn van A naar B is gegaan maar het tegendeel blijkt zelden waar. Fijn om te weten.

In het boek lees je veel voorbeelden uit de psychologische wetenschap en de meetbare effecten in de hersenen van ontfocussen. Interessant uiteraard, maar het is veel. En door de veelheid raak ik de weg kwijt. De auteur probeert de lezer te helpen met voorbeelden en inzichten, maar ook dat is veel. Te veel. Het is een boek voor de ervaren lezer, de doorzetter. En daar heb je enige focus voor nodig.

Mocht je je willen vastbijten in dit boek en de eindstreep halen, dan heb ik fijn nieuws: je leest over een betere manier voor meer creativiteit, succes en plezier in je leven dan overal vol focus tegen aan te gaan: mijmer, dagdroom en praat tegen jezelf. Het effect: ruimte in je hoofd voor ideeën, creatieve inzichten en oplossingen voor problemen.

Al lezende kom ik tot de conclusie dat ik de auteur meer focus had gewenst. Misschien had hem dit geholpen om keuzes te maken in de veelheid van voorbeelden en het lef gegeven om te schrappen. Maar goed, misschien wilde ik te snel van A naar B…  Ik neem nu eerst en strategische pauze.


Titel: Minder focus. Meer effect.
Auteur: Srini Pillay
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Jaar van uitgave: 2017
EAN: 9789021565408
Aantal pagina’s: 271
Kosten: € 18,99
Aantal sterren: 2,5

« Terug

Archief > 2017

december

september

juni

april