Ron van der Jagt

Ron van der Jagt 2014 - portret 1 kleiner.jpg

Ron van der Jagt heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling en professionalisering van het communicatievak. Naast zijn activiteiten als bestuurslid was, en is, hij een gedreven gangmaker in de professionalisering van het vak. Dat blijkt uit zijn lezingen op vakcongressen, zijn bijdragen aan vakbladen en boeken en zijn lidmaatschap van beroepenveldcommissies bij hbo-communicatieopleidingen. Ook is hij lid van het Expert Panel van Logeion en jurylid bij verschillende verkiezingen en vakprijzen.

Zijn bijdrage aan de beroepsorganisatie blijkt uit de drie verschillende periodes, in totaal 15 jaar, dat hij actief was in het bestuur van de vereniging. Van 1992-1996 was hij secretaris in het bestuur van het NGPR, de rechtsvoorganger van Logeion. Van 2000-2006 was hij bestuurslid van de latere Beroepsvereniging voor Communicatie, dat fuseerde met de Vereniging voor Overheidscommunicatie tot Logeion. Van 2011-2016 was hij voorzitter van Logeion. Onder zijn leiding maakte de vereniging de transitie tot de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals.
Ook was hij een van de motoren achter de totstandkoming van de bijzondere leerstoelen die invulling kregen door prof. Betteke van Ruler (UT) en prof. Noelle Aarts (UvA).

« Terug

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.