Betteke van Ruler

betteke-van-ruler LOGnw2

Prof. dr. Betteke van Ruler, emeritus hoogleraar Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam is m.i.v. 15 april 2013 benoemd tot erelid van Logeion en verdient dit predicaat vanwege de grote bijdrage die zij heeft geleverd – en nog steeds levert – aan het communicatievak in Nederland en daarbuiten, en aan Logeion.

Van Ruler heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling en professionalisering van het communicatievak. Verder heeft zij met zowel haar wetenschappelijke als populaire publicaties vele studenten geïnspireerd. Door de jaren heen heeft Betteke van Ruler vele vrijwilligersfuncties vervuld binnen Logeion en haar rechtsvoorgangers. Zo was zij:

  • Secretaris van het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Voorlichters
  • 1995, lid van een werkgroep die tot opdracht had om beroepsniveaus te ontwikkelen onder auspiciën van VVO en BvC.
  • 1991-1994, Lid commissie kwaliteit VVO
  • 2001-2005, Lid onderwijsadviesraad BvC
  • 2010-2011, Lid Logeion-commissie voorbereiding Canon voor de Communicatie
  • Sinds 2011, Lid AOP, de Adviesraad Onderwijs en Professie van Logeion.

Ook op internationaal niveau laat Van Ruler van zich horen. Zo was ze voorzitter van de European Public Relations Education and Research Association, Euprera.

« Terug

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.