Ben Warner

Ben Warner

Geboren 1946 te Rotterdam, werkzaam geweest bij HBG en als hoofd communicatie bij GasTerra (1985-2009 gepensioneerd), o.a. actief als communicatieadviseur Energy Valley, bestuurslid van Oerol (secretaris), bestuurslid UAF, Eurovoetbal (voorzitter), Kunstraad Groningen (penningmeester). Ridder in de orde van Oranje Nassau en erepenning van de stad Groningen wegens bijzondere verdiensten op maatschappelijk en cultureel terrein.

Non nobis tantum nati
"Niet alleen voor onszelf zijn wij geboren." Het is mijn lijfspreuk geworden sinds ik deze tekst als wapenspreuk, volgens genealogische boeken behorende bij de naam Warner, tegenkwam in een Engelse winkel voor historisch onderzoek. Ze past bij ook bij de tweede beschrijving van communicatie behandel: "Wijsgerige communicatie vereist een bezien van alle dingen door het oog van een ander. Deze omschrijving impliceert immers een houding, die de bereidheid tot dialoog optimaal etaleert door de ontvanger in zijn positie en geesteswereld volledig in de eigen beschouwing te betrekken. Een houding die de kern zou moeten zijn van de professionele communicator.

Nevenfuncties vroeger
Voorzitter Examencommissie NGPR (nu Logeion), Vice-voorzitter bestuur NGPR (nu Logeion), Eindredacteur PR en Voorlichting, Eindredacteur Cahiers PR en Voorlichting, Bestuurslid/Commissaris en gedelegeerd bestuurder SRM.

Onderwijs voorheen:
Docent-bekleder Bijzondere Leerstoel Strategische Communicatie Universiteit van Amsterdam (2001-2011), Docent Van der Hilst Opleidingen (1980-2005), Docent SRM (1980-2002)

Zie ook: http://www.warnercommunicatie.com/ben-warner/ben-warner

« Terug

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.