Henny Strooij-Sterken

Henny Strooij Sterken

Henny Strooij studeerde culturele antropologie en was bijna tien jaar werkzaam als journalist. In april 1974 maakte zij de overstap naar de overheidscommunicatie. Tot haar (pre-) pensioen in 2006 was zij in dienst van de gemeente Rotterdam, onder meer als hoofd van het gemeentelijk Hulp- en Informatiecentrum, woordvoerder van wethouders en van het College van B en W, coördinator concerncommunicatie en beleidsadviseur internationale betrekkingen.

Op detacheringbasis was zij tussen 2000 en 2006 projectleider communicatie voor de (nafase van de) vuurwerkramp in Enschede en hoofd van de Stafdienst Communicatie van de Politie Rotterdam-Rijnmond. Henny Strooij werd in 1976 lid van de VVA/VVO. Eind jaren ’90 maakte Henny Strooij namens de VVO deel uit van de eerste visitatiecommissie voor het hbo journalistiek en voorlichting en werkte zij mee aan de totstandkoming van de Beroepsniveauprofielen voor Communicatie. Van 1984 tot 1988 was Henny Strooij voorzitter van de VVO.

« Terug

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.