Joan Smithuis

Joan Smithuis

Voorzitter tijdens de gloriejaren (1991-2001) van de Vereniging Voor Overheidscommunicatie (VVO), één van de twee verenigingen die opgingen in Logeion. Roemruchte jaarcongressen, waarbij de voorzitter zelf op de nacht vóór het congres persoonlijk de lokale uitgaansgelegenheden bezocht en beoordeelde. Een verantwoordelijkheid die er wel eens toe leidde dat de jaarrede er bijna bij inschoot. Wat weer door weinigen werd opgemerkt; de leden hadden meer interesse voor de research van hun voorzitter en sliepen tijdens de jaarvergadering nog uit.

Overheidscommunicatie is een Nederlands vak, maar Nederland hebben we dan ook doorkruist: van Maastricht naar Groningen, van Middelburg naar Almelo, je werd nog eens ergens ontvangen. Met één uitstapje naar Antwerpen, waar de komst van het VVO-congres belangrijk bijdroeg aan het ontstaan van onze Vlaamse zusterorganisatie `Kortom`. Professioneel en gezellig`, moeten de Vlamingen hebben gedacht, maar het Nederlandse orkest speelde er de sterren van de hemel. Dat maakte nog meer indruk Mooie jaren.

« Terug

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.