15% korting voor Logeion-leden op 2-daagse cursus 'Factor-C; omgevingsbewust werken'

Logo-Publiec-200x200.jpg

Goed luisteren naar inwoners, beter contact met de omgeving en openheid. Een wens van velen, maar erg lastig in de praktijk. Factor-C is een methode die gericht is op communicatief beleid maken, waar de omgeving nauw bij betrokken is (burgerparticipatie). En steeds vaker is de omgeving zelfs ‘in the lead’ als initiatiefnemer (overheidsparticipatie). Logeion-leden ontvangen 15 procent korting op deze cursus van Publiec.

Omgevingsgericht beleid maak je samen

Het gebeurt regelmatig dat communicatie in een laatste fase van een project of ontwikkeling ‘er nog even bij wordt gehaald’. De werkwijze Factor-C brengt hier verandering in, doordat projectleiders en beleidsmakers communicatievraagstukken eerder gaan (h)erkennen. De ‘Factor-C’ heeft als doel om communicatief en omgevingsgericht beleid te maken. Omdat beleid dat in samenspraak met de omgeving tot stand komt beter beleid is. 

Deze aanpak gaat ervan uit dat beleid en communicatie niet te scheiden zijn van elkaar en dus ook als één vraagstuk bekeken moeten worden. Proces en inhoud horen bij elkaar. De mensen waar wij voor werken (inwoners en organisaties) vinden de manier waarop de overheid met hen communiceert (proces) minstens zo belangrijk als wát er gecommuniceerd wordt (inhoud). 

Intern en extern toepasbaar

Tijdens de training ‘Factor-C’ van Publiec doorlopen de deelnemers de stappen die ertoe leiden dat de communicatievragen op het juiste moment op tafel komen en van een passend antwoord worden voorzien, eventueel ook door de projectleider of beleidsmaker. Daarbij mag ondersteuning verwacht worden van de collega’s van de afdeling communicatie; minder adviserend en meer faciliterend en coachend. Na de training kan iedere deelnemer direct aan de slag met de Factor-C stappen. En het mooie is: het werkt zowel bij externe als interne projecten en beleidsvragen.   

Praktijkvoorbeelden

Publiec organiseert deze training en heeft inmiddels ruim 10 jaar ervaring opgebouwd met deze krachtige en gestructureerde aanpak, bij alle overheden. Dat betekent: veel voorbeelden en bewijzen dat het echt werkt. Laat je overtuigen op 27 februari en 12 maart a.s. Schrijf je nu! 

Meer informatie is te verkrijgen bij Publiec, Esther Holster, tel. 06 - 51 11 44 73 of via info@publiec.nl. Inschrijven kan via de website www.publiec.nl. Daar vind je ook meer over deze cursus. 

Kosten: € 995,- inclusief btw, lunch, materiaal.

Logeion-leden krijgen 15 % korting (dus € 845,-).

« Terug