Ron van der Jagt

Ron2.jpg

| Trends in het communicatievak | Positie en meerwaarde van
de communicatieafdeling |
| T: 06 - 54 36 22 55 | E: r.vanderjagt@berenschot.nl |
Ron van der Jagt is bestuursadviseur bij adviesbureau Berenschot. Hij is gespecialiseerd in vraagstukken op het snijvlak van strategie en communicatie. Hij geldt als autoriteit op het gebied van positionering, reputatie, corporate communicatiestrategie en de organisatie / inrichting van de communicatiefunctie.

Zijn adviespraktijk bestaat uit drie typen opdrachtgevers. Op de eerste plaats is hij actief in het bedrijfsleven. Zo werkte hij eerder onder andere voor Achmea, AkzoNobel, Alliander, BMW Group, Essent, Havenbedrijf Rotterdam, KLM, KPN, Nefarma, NS, Philips, Rabobank, TNT en Unilever. Daarnaast is hij betrokken bij 'de publieke zaak'. Zo werkt hij voor ministeries, grote gemeenten, woningcorporaties, de nationale politie en verschillende hogescholen en universiteiten. Tot slot is hij een vertrouwd adviseur voor directeuren en bestuurders van branche-, beroeps- en belangenorganisaties met hun sectorbrede vraagstukken.

Van der Jagt was eerder partner (directeur/eigenaar) bij de Reputatiegroep. Daarvoor was hij partner bij adviesbureau Boer & Croon, waar hij onder andere voorzitter was van de adviesgroep Reputatie & Communicatie . Hij is auteur en co-auteur van tientallen artikelen en verschillende boeken, waaronder ‘Corporate Reputatiemanagement’ (Kluwer). Zijn onderzoek 'Executives on Reputation' werd door de RSM/Erasmus Universiteit bekroond met de Shell Excellence Award.

Naast zijn werk is Van der Jagt maatschappelijk-bestuurlijk actief als commissaris en toezichthouder. Tot slot is hij erelid en oud-voorzitter van Logeion, de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals.

 

« Terug

Reacties op 'Ron van der Jagt'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.