Robert Wester

Robert.jpg

| Strategische communicatie | Relatie journalistiek en voorlichting | Politieke communicatie |
| T: 06 - 15 89 16 76 | E: r.wester@berenschot.nl |
Robert Wester is politicoloog die werkt als bestuursadviseur en expert strategische communicatie bij Berenschot. Wester stuurt de sector openbaar bestuur aan binnen Berenschot. Hij is een ervaren crisismanager, trainer strategische communicatie en woordvoerder met groot netwerk. Ook werkt hij aan de versterking van het openbaar bestuur en helpt Berenschot met het opzetten van activiteiten in Berlijn.

Daarnaast werkt Wester aan de strategie en positionering bij departementen, ZBO's, Inspecties, brancheorganisaties, bedrijven, ngo's, gemeenten en provincies. Hij was eerder adviseur van de minister-president en de Koning(in) en verantwoordelijk voor alle communicatie over de troonswisseling 30/04/2013, Ook was hij decaan van de opleiding strategische communicatie bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur. Hij beschikt over een groot netwerk in politiek, ambtenarij en media.

Ervaring Robert Wester


Senior Managing Consultant / communications and strategy expert

Berenschot

oktober 2013 – heden (2 jaar 6 maanden) Utrecht

Robert Wester is a strategy and communication expert and responsible for leading the sector public administration at Berenschot. He was the principle advisor of the Minister-President and the King in the Netherlands and responsible for all communication with respect to the abdication and investiture on April 30th 2013. He was also communications advisor to ministers, mayors and CEOs. He is an experienced spokesperson. He has been deputy director General at the ministry of General Affairs at the Government Information Service (2012-13); he was policy director with respect to the Labour Market policy at the ministry of Social Affairs and Employment (2006-2008) and director of communications at the ministry of Transport and Water management (2000-2006).

plv. directeur-generaal Rijksvoorlichtingsdienst

Ministerie van Algemene Zaken

juni 2012 – september 2013 (1 jaar 4 maanden) Den Haag

Woordvoerder van het Koninklijk Huis. Wester was plaatsvervangend directeur-generaal van de Rijksvoorlichtingsdienst. In deze functie richtte hij zich met name op woordvoering over en advisering van het Koninklijk Huis.

Hij was onder meer verantwoordelijk voor de communicatie over de troonswisseling en was hij adviseur van het nationaal comité inhuldiging onder voorzitterschap van Hans Wijers.


« Terug

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.